Ja kan va varm å ja kan va kall

Vilken fantastisk dag! Klev upp tidigt för att gå på lägenhetsvisning som blev inställd, så det blev förmiddagskaffe istället... :P Sen shiatsubehandling av lärarkollega (hon var otroligt duktig på det hon gjorde) och jag får alltid en kick av sån behandling! Det närmaste jag har kommit den känslan annars var morfinkicken på sjukhuset för några år sen... Svävar på små rosa moln!

Har fått mig välbehövliga skratt idag också, först åt mig själv när jag hällde en hel skål jordnötter UTANFÖR kompostpåsen och rakt ner på golvet. Det regnade jordnötter över fötterna, en rätt ovanlig känsla faktiskt! Sen i tur och ordning med kollegan, mäklaren (vi pratade träning, alltid underhållande), Gert och Ulrika på gymmet (jag smög in på väg från visningen till frissan och skrämdes lite) och sist men inte minst frisörerna på Maggans... Det finns få saker som gör mig så lycklig som att putsa till frisyren, det skäms jag icke för att erkänna! Dessutom har jag putsat själv också, på låtmixen till showen, och passade på att försöka plugga lite texter. Youtubade The Rasmus och fastnade med dreglet i mungipan. Han är ju SÅ hot!!! :D Och rösten... Ojojoj...

Nu håller jag på att städa (det märks väl?) eftersom Maria kommer om ett par timmar! Woho!


Just the Way We Are

JWWA? Vad sägs om det? Det är Gävles hetaste... snyggaste... bästa... rockigaste... och framförallt mest underhållande grupp! :D Har avslutat denna långa trevliga dag med att showträna med brudarna. Vi har efter moget övervägande kommit fram till att vi nog inte vill bli fler än tre. Anledning? Hm... Ärligt talat för att vi är så J*** bra! Och kanske för att vi har lite svårt att släppa in nån annan i vår tajta grupp... ;)

Ja, vad har jag gjort de senaste dagarna? Storasyster vill ha uppdatering så här kommer det... Eh, när skrev jag sist? Ja just, det var efter bastuincidenten ja. Hm. Sen dess har jag... Ätit semlor (ja, ännu fler!), spelat yatzy (klev till och med upp en timme tidigare för att få stryk av mamma innan jag åkte söderöver igår), bowlat med pappa (eller mot, beror på hur man ser det. Med tanke på hur lite motstånd jag bjöd på så föredrar jag med), fikat med Stefan Holm (världsmästaren), suttit på akuten i tre timmar (för att få konstaterat att tån INTE var av utan bara lite sprucken. En läkarvän sa att man faktiskt måste kolla upp sånt där. Så jag och mamma satt i TRE TIMMAR, TRE timmar och såg loopen på SVT om Victoria och Daniels förlovning. Till slut blev jag gråtfärdig, men knappast av rätt skäl), gosat med kissekatterna och slutligen tagit buss, en annan buss och till sist tåg tillbaka till Gävle.

När jag väl tagit mig ner (blev lite strul i Kramfors så vi höll på att missa båda anslutningarna. Smidigt. Speciellt som jag VERKLIGEN hade behövt pudra näsan redan när jag klev på bussen eller allra minst i Härnösan men fick vänta tills tåget med marginal lämnat Sundsvall ) mötte min wing man upp på tågstationen och så fick jag äntligen äntligen äntligen köpa min mick! Så nu är jag kär!!!

Har tittat på två lägenheter än så länge och blivit lite småförälskad i en. Men tills jag känner samma sak för en lägenhet som för micken så får det banne mig va... Har sett en annons om en med bardisk. Jag säger bara det: bardisk is the shit.

Jippie, de har börjat köra raggarrundan här igen! Den passerar alldeles utanför mitt fönster... Det räcker tydligen med lite töväder för att det ska vara vår i raggarvärlden (att det sen blev snöstorm på eftermiddan spelar mindre roll, right?). Men jag säger som Hälge: Va fan, bara det händer nåt...

Jo, det sista jag gjorde när vi åkte från Jess ikväll var att fråga (lätt retoriskt) "Ja visst tog jag USB-minnet nu? Ja det gjorde jag, det ligger säkert i väskan." (på USB-minnet ligger just nu showen som jag behöver för att kunna göra klart klippningen och träna danser och låtar och allt...). Tror ni att det låg där? NEJ DET ÄR KLART ATT DET INTE GJORDE!!! Och vet ni varför? Jo, för att jag antagligen är Gävles, kanske Sveriges, glömskaste människa. Och jag har faktiskt inte alltid varit sån här, det kom i samband med det stora sammanbrottet för några år sen, så jag har inte riktigt accepterat att jag HAR dåligt minne. Haha. Vilket innebär att jag TROR att jag ska komma ihåg/har kommit ihåg saker och sen... gör jag inte det...

Idag har jag bara slängt lite ost (eller ganska mycket ost när jag tänker efter, jag tappade hela ostkupan sen. Den ville visst följa med ostbiten) i golvet, inga ägg eller glas den här gången! Det tar sig! Och imorrn kommer Maria äntligen hit, som vi har längtat! :D Shake it baby, shake it!

Kom heeem...

... vi börjar oooom igen! Ja, det har jag verkligen lyckats göra nu. De som var med för drygt ett år sen vet att jag lyckades bryta tån efter några Irish Coffee för många i juldagarna. Det hela involverade en nyinsatt duschkabin hos mor och far som inte riktigt var överens om var den borde vara placerad i förhållande till min fot... Igår lyckades jag med ett liknande konststycke, denna gång i pappas nybyggda bastu. Jättemysigt var det, minusgrader ute, jag och mamma stövlade ner i morgonrockar och snowjoggings och lämnade spår i nyfallen snö... Klev in i bastun, tog av skorna och slog av lilltån mot en av de nybyggda bänkarna. Den var inte där sist jag bastade och tydligen har jag stora problem med att omprogrammera rörelseminnet när jag är som mest harmonisk (efter Irish och i en bastu, det är ju solklart!)... Så av planerade långpromenader de närmaste dagarna blir intet...

En trevlig resa för ovanlighetens skull, satt i en tyst tågvagn, hade med mig mycket matsäck, mötte Anna i Sundsvall och blev hämtad i Kramfors av hela familjen! Så nu är jag i Hällsjö till på onsdag då kära gamla linje 90 ska ta mig söderöver igen... Här äter vi semlor. Många semlor. Jag lyckades dessutom övertala mamma att äta banana split igår med hemmagjord chokladsås så att jag inte behövde känna mig så ensam i mitt frosseri... Jag fattar inte vad som händer, men SÅ FORT jag kliver över tröskeln här hemma börjar magen kurra. Flera gånger i timmen öppnar jag skafferidörren bara för att "se vad som finns"... :P Inte riktigt mitt normala beteende vill jag bara tillägga...

I helgen har syster och systerdöttrarn varit här också, så jag har fått nöjet att leka hund i skogen (Stina hade ett koppel som måste utnyttjas), springa med barnvagn (jag skulle gå en lugn insomningspromenad med Emma men på vägen hem blev jag för rastlös), spela Singstar med pappa (han vann "Chiquitita", damn), baka semlor med mamma och snacka skit med storasysteryster. Good shit.

Mina tankar upptas mest av två saker: 1. Showträning och mikrofonen jag ska köpa. 2. Min nya lägenhet som ska hittas när jag återvänder söderöver.

Är det nån som har en balklänning att låna ut?

En lila lägenhet?

Ja tänk om man kunde få sig en lila lägenhet igen! Jessika har varit hos tant Banken idag. Och fått lönelöfte fast hon inte borde ha fått nåt... :P Så nu behöver jag bara fixa ihop en nätt liten handpenning så kan jag köpa lägenhet och slå mig ner på allvar i Gävle. Bara att erkänna att jag landat rätt bra i Brynäsland... Men jag kommer ALDRIG att tycka att det är bra reklam att skriva "Vi visar alla Brynäs matcher" utanför en pub. Aldrig.

Rätt konstig dag, hann precis öppna mailen, sortera in lunchen i kylen och kolla lite papper på jobbet innan det var dags för bankmöte. Hos Swedbank var det kaos, de hade nytt datasystem, så jag blev kvar där en timme innan papperen kom ut där de skulle... :) Tillbaka till jobbet, lärde mig hur Vasasalens jävla bärbara dator med alla kablar funkar (svårt att förklara det jobbiga, men den är HELT SJUKT komplicerad och ologisk) och förberedde mig sedan på gala! Tada! Eleverna hade förberett prisceremonier istället för seminarier och delade ut pris till upplysningen och romantikens bästa författare... Riktigt underhållande, och så hade jag VÄLDIGT diskret hintat att man fick ta med sig kakor och bjuda på om man ville. Så tre elever hade bakat SÅÅÅÅ goda morotskakor, jordnötskakor och kardemummatryfflar. Jag har tränat dem väl.

Efter denna fantastiska arbetsinsats från min sida rusade jag till Fnasket i Plasket (ja den HETER så. Tycker folk), en staty mitt i stan och mötte Jess där. Vidare mot Musikbörsen där vi blev idiotförklarade av en snäll farbror (ja han SA inget, men blicken sa allt...) när vi ville titta på sladdlösa mikrofoner. De var så fiiiina. Jag TROR att han insåg vår inkompetens ungefär när jag sa "Åh, de är svarta, perfekt!". Men nu har vi tre mickar reserverade som ska hämtas till veckan.... Det är till och med bättre än skoshopping!!! Min alldeles egna mikrofon!!!

Kvällen har spenderats på lägenhetssidor (var till och med tvungen att ta en promenad för att kolla läget på den lila lägenheten. Den ligger väldigt nära gymmet. ;) ) och framför Let's dance med avbrott för tvättstugan. Nu är allt tvättat och klart för resan norröver! Hällsjö, here I come! Eller först: Anna here I come!

Liza?

Hahaha. Haha. Jag har skrattat rätt mycket idag, det måste vara ett gott tecken? Mest åt att en elev efter en särdeles entusiastisk (från min sida) föreläsning kom fram och sa "Alltså, jag måste bara säga det: du är så lik Liza Minnelli. Du vet, i Cabaret?" Jag TROR (och hoppas) att det var en komplimang. Jaaa, det måste det vara, hellre Liza än en vanlig lärare, right? :P

Jag och Annika råkade gå på chokladfik efter jobbet. Sen råkade vi gå till en klädaffär. Märkligt nog råkade Annika köpa en balklänning där?! Det var helt oväntat (i alla fall det sistnämnda...), så för att mildra chockskadorna var jag tvungen att handla en tröja på Gina efteråt... Det kändes lite bättre... När jag kom hem och såg mina nya skor kändes det ännu lite bättre. Sen kom jag på att Foppa gav upp igår och då var jag tvungen att äta lite fetaost (inte bara...). Det hjälpte inte. Men sen ringde storasysteryster och DÅ blev jag glad igen! :)

Knäet (knät? Knet?Knäät?) är inte riktigt 100 än så ingen träning för stackars Jessika. Uhu uhu. Jag tänkte att en stund i massagestolen på jobbet skulle vara nästan samma sak (ja, det skakar ju lite som på VIB iaf?) men det var det inte. Den är lite otäck. Sen tänkte jag shaka lite här hemma istället (ja dansa alltså, fridans i mitt vardagsrum liknar inget annat, trust me), men jag fastnade i Cubase istället och klippte låtar... Så nu är huvudet jättetrött och kroppen vill mest springa några varv runt Gamla Gefle här nedanför mitt fönster. Men knäet vill inte. Dumma knä.

Snart är det lov! Woho! Imorrn ska jag försöka hinna träna, på fredag ska jag först träffa tant bank och sen showbrudarna, och på lördag bär det äntligen av mot Hällsjö för några dagars familjemys! :D Och på vägen mot Hällsjö stannar bussen i Sundsvall... Och om allt går som det ska kliver the love of my life (ja Anna förstås, vad trodde ni?!) på och vi får en hel timme att prata öronen av alla medresenärer!

Natti natti.

can't read my poker face

Idag har på många sätt varit en mycket bättre dag än igår. TROTS att jag tydligen gjorde nåt dumt på gymmet igår så att mitt vänstra knä inte riktigt är med i matchen... En elev ropade från andra änden av korridoren: "Men JESSIKA! Åker du HISS?! Det har jag aldrig sett dig göra förut?!" Jag försökte förklara att jag var skadad, men det lät bara... nä. Jag åkte alltså hiss NER idag till och med, svårt att springa i trappor om man tappat förmågan att böja ena benet.

Efter flera lektioner (under en av dem försökte jag med hyfsat resultat "raise my students' spirits", de har verkat alldeles håglösa och omotiverade några veckor. Om de skrattade MED mig eller ÅT mig spelar ju egentligen inte så stor roll.), ett stycke lönesamtal (där jag mest pratade om hundar, visste redan vad jag behövde veta), ett ännu bättre TELEFONsamtal (Annika tyckte vi skulle gå och fika. Det tyckte jag med.), en fika på stan, lite skoshopping (åååååh, de är så fiiiiina!) och en tripp till ICA (där jag slängde Vanishkork på oskyldiga tanter. Pinsamt. Men jag hanterade det med bravur måste jag säga, trots att ungefär fyra köande kunder var tvungna att slänga sig ur vägen när projektilen gick iväg) har jag slutligen landat i soffan med en hög uppsatser. Snart klar. Helt hysteriskt rolig svengelska på sina håll! Vore dock oetiskt att skriva ner formuleringarna här, they're MINE!

Och Tor, det är klart att jag grinade på bion och det gjorde du också, erkänn! :D

I keep a close watch...

... on this heart of mine...

Tvingade mina elever att se Walk the line idag. Fantastisk film. Synd bara att deras lärare satt längst bak och snyftade (jävligt jobbig kvinna det där). Jag var tvungen att stänga av mitt i eftertexterna, folk hade ändå börjat resa sig och om jag måste läsa om slutet på kärlekshistorien June/Johnny hade jag nog brutit ihop där och då. I sal 216. Det är ju så vaaaackeeeert... Och jag som då och då känner mig lite för cynisk för mig själv får i såna lägen bevis på att jag egentligen är en rätt fin människa. Typ. Som faktiskt tror på evig kärlek. För andra. :P

Annars känner jag mig som ett PMS-monster fast jag rimligen inte kan ha PMS hela månaderna. Sur, trött och allmänt less. Och det är VERKLIGEN inte sån jag brukar vara, folk har till och med börjat titta bekymrat på mig och kräva ändring. Tydligen säger kroppsspråket mer än mina dåliga försök att dölja det märkliga humöret med den vanliga jargongen... Men humöret i helgen var det verkligen inget fel på, så min tes är fortfarande att det är jobbet det beror på (annars är det Kilkennysen, vilket i och för sig inte är helt osannolikt det heller). Med mitt lilla bagage kanske jag helt enkelt inte ska jobba heltid med ett så krävande jobb?

Min inre dialog på väg hem från jobbet var rätt kul. Jag orkar inte träna. Men jag vill. Men jag är hungrig. Men jag hinner äta först om jag skyndar mig lite. Men jag vill ligga i soffan. Men jag kommer att må bättre om jag ligger i soffan EFTER träningen. Men jag vill hinna se några avsnitt av "This life". Men det hinner jag ändå. Men då hinner jag inte rätta uppsatser ikväll. Men då kan jag göra det imorgon istället, hela kvällen. Men... Men... Och så gick jag och tränade. Ja, jämfört med resten av dagen var den kul okej?!

Alla flickor...

... utom jag? Neeeej, alla var flickor utom R på gårdagens lilla tillställning och det gick så bra så! Kollade Mello, åt en massa snacks (inget förbud= Jessika går lite over-the-top i ett par veckor ser det ut som), dansade lite bugg på ca 1 kvadrats golvyta (inga allvarliga skador vad jag vet) och avslutade med att slänga ett vinglas i golvet precis innan vi skulle gå. Vi hann också med att konstatera att vi alla (inklusive de två tjejer jag aldrig träffat förut) hade en hel del gemensamma bekanta. Gävle börjar kännas mindre än Härnösand... :P

Vidare ut på Heartan förstås, massor med fuldans och så var kollega A där. Tänkte på henne tidigare på dan och kom fram till att det var alldeles för längesen vi umgicks, och så stod hon bara där och ropade mitt namn plötsligt! :D Varje gång de spelade en låt som vi gjorde i showen (det blev ett par stycken) fick jag sockerdricka i magen och tänkte på mina rockbrudar... Det är så OTROLIGT kul alltihop!

Lördagen var annars fylld av vanliga Jessikasyssor. Vaknade tidigt, cyklade till ICA Maxi för att byta min gamla mixer (kom ihåg att garantin faktiskt inte gått ut och HITTADE KVITTOT! Det var inte en vanlig Jessikasyssla, men hemskt roligt). De som känner mig vet att jag haft en del... problem med att hitta till ICA Maxi cykelvägen förut. Det... är... inte... mitt... fel... Igår lyckades jag för FÖRSTA gången hitta dit utan att hamna på större bilväg! Dessutom, hade jag bara hållit mig på vägen jag valde först hade jag kommit fram på första försöket! Nu blev det tredje försöket, men det tog mycket mindre tid än det brukar göra... Det brukar ju gå bättre på hemvägen eftersom jag då har rätt väg färskt i minnet, men jag är helt övertygad om att nån byter plats på husen längs vägen! Det GICK inte att komma ihåg var jag skulle svänga av... Med två fulla cykelkorgar och en ryggsäck med öl (ja Systemet ligger vid ICA Maxi, lycklig slump?) tog jag en liten extrarunda (kanske inte helt frivilligt) men eftersom solen strålade, snön glittrade och temperaturen var om inte behaglig så i alla fall uthärdlig blev det en helt okej träningsrunda! Tror att cykeln får bli min nya Röda Pärlan (har inte låtit någon ta den platsen efter min älskade bil än...)...

Och så pratade jag med älskade älskade Anna på telefon igår kväll, fick världens gulligaste sms först och insåg att vi fan inte borde vara ifrån varandra. Alls. En inte helt bra idé att läsa sms bland badskum med sentimental musik och tända ljus (det var ju Alla Hjärtans Dag, även singlar måste få lite romantik!) av flera anledningar... Miss you!

Modo is back!

Äntligen äntligen äntligen fick jag se en riktigt BRA hockeymatch där Modo stod för finesserna... Promenerade till Rickard med diverse nödvändigheter (parmesanost och öl mest) och slog mig ner framför en alldeles lagom stor TV-skärm (ca fem gånger så stor som min låda). Såg till att spela bort lite pengar och tipsade också så att R istället VANN pengar. Oförskämt.

På jobbet har jag lyckats med en smått otrolig bedrift. Jag HOTADE eleverna igår och för en gångs skull gav det resultat! 28 av 29 uppsatser inne I TID!!! Jag är fortfarande helt mållös (hahaha, många såna dåliga ordvitsar om hockey här ikväll ojoj...), MÅSTE komma ihåg hur jag gjorde så att jag kan upprepa den här taktiken (en till!).

Imorgon är det fredag om nån har missat det! Underbart!

Vi har en ny spelning på gång, så fram med namnförslagen nu people... Med tanke på min bakgrund när det gäller bandnamn är det ju helt solklart läge för lite assistans. Help!

Är det fortfarande måndag?

Vissa dagar borde man kanske inte ens kliva upp? Om telefonen ändå ligger bredvid sängen, varför inte ringa och sjukanmäla sig om den första tanken man tänker är "Fy faaaan!". Där snackar vi om att programmera sig för stordåd under dagen!

Har haft en otroligt deprimerande konferens idag där vi i princip kom fram till att ingen har tid att göra det jobb som behöver göras. Så det blir jag som i slutändan gör det. Eftersom det är mig eleverna kommer till.

Pratade lite med kollega om vad man kan tänkas göra istället för att jobba som lärare. Allvarligt talat, VEM vill anställa en lärare?! Vad kan vi?! Som Jesper (en klasskompis på lärarutbildningen) sa när vi ojade oss över att vi inte hade nån spetskompetens: "Men vi är jävligt bra på TP!" Nån arbetsgivare som blir sugen?

Och så har jag haft tre lektioner med fantastiska elever som var 1000 gånger mer motiverade än jag (inte helt vanligt vill jag bara tillägga) men inte ens det kunde lyfta humöret. Låste in mig på damrummet en stund och funderade på att stanna kvar där istället för att gå på den sista lektionen... :P Men jag är ju så DUKTIG, så jag gick ut igen. Big mistake. Huge! (härmar Pretty Woman här) Om ni läst "Liftarens guide", tänk roboten Marvin. Så käck var jag...

Slutet på dagen blev dock betydligt bättre än början! Brudarna var här för showplanering och vi har en hel massa namnförslag nu... Vill ni höra? Blackbreaker, Lost in black, Black Zoot (uttalas "suit" men betyder typ "vräkig") Black Track... Ja, vi snöade kanske in lite på black där!!! Nån som har fler förslag? Jag älskar annars Brittas förslag "Triple no touch"... Hohoho... Men tror inte det är så kommersiellt gångbart... ;)

Och just det! En till bra sak hände idag: Jag gick tillbaka med den obeskrivligt dåliga mixern till Claes Ohlson. Tänkte att det kunde bli lite besvärligt att lämna tillbaka den eftersom det står en massa om "obruten förpackning" och sånt på kvittot... Men killarna i återköpsdisken var helt otroligt underhållande och hjälpsamma! När jag på frågan "Vad är det för fel på den då" svarade "Den är VÄRDELÖS!" satte jag tydligen tonen... Sen blev det bara roligare! Jag tror jag måste gå dit oftare... Kanske istället för att låsa in mig på jobbtoan?


Är den redan slut?

Helgerna går fortfarande för fort.

Ett par timmars promenad med min wing man var en alldeles utmärkt idé. Rensade hjärnan! Tyvärr köpte jag en mixer på vägen som var heeeelt värdelös. Jag har svårt att tänka mig nåt äckligare än klumpar i smoothien. Särskilt när man är lite bakfull... Brr... Så den ska herr Ohlson få tillbaka!

En lugn dag annars, flyttade om en massa igår, så jag njuter av den lilla förändringen...

Nej, jag är för trött för det här, det händer ju fan ingenting ändå... :P

Äntligen!

Jag... är... så... lycklig... Har ätit helt LJUVLIGA chokladpraliner och planerar banana split till efterrätt!  (så T, frossandet går sådär för tillfället, men jag jobbar på det... ) Mums! Dessutom är första ölen uppdrucken (till en god lasagne), jag har köpt en ny klädställning till mina klänningar, flyttat om och städat och snart kommer Rickard hit och då börjar festen! :D

Jaa, sen har jag tappat ett ägg i golvet (alltså, även om det är jobbigt att torka upp är det ett djävulskt härligt ljud när det krossas!), brutit av alla naglar, fått en klädställning över mig, fastnat i en plastkasse med foten (hade kunnat gå illa, var på väg med huvudet in i köksbänken innan jag återfick balansen) och köpt ett för kort (men fint!) duschdraperi... Så man kanske kan säga att dagen hittills gått jämnt ut men att kvällen kommer att få vågen att tippa över till +++!

Nej, nu MÅSTE jag jobba med showen igen. Funderar som bäst på nya "nummer" och nya medlemmar? Man kanske ska spana på dansgolvet ikväll...

Kan det inte alltid vara helg? Eller i alla fall en tre-fyra dar varje vecka?

Friday I'm...

... inte in love men dock förväntansfull som attans! Imorgon tar äntligen förbudet slut och det är FRITT FRAM FÖR CHOKLADPRALINER! Eller förbud och förbud... Det var väl snarare en utmaning. Som tvingade mig att bevisa att jag faktiskt har nåt så otäckt som KARAKTÄR. Huva så hemskt, säg inget till mamma... ;) Jag har redan köpt 3 dyra praliner som väntar på köksbordet, redo att slukas!

Annars läste jag nyss kära systers blogg från Skottland och blev lite lite lite avundsjuk. Gävle är visserligen trevligt på väldigt många sätt och vis, men det är inte så där väldans spännande för tillfället... :D

En mycket vilsam men ändå aktiv dag har det varit med många roliga diskussioner! Pratade med några elever om vad man absolut måste ha i kylskåpet, (dom tyckte mjölk och yoghurt, jag röstade på jordnötssmör) med Annika om att det fan är bättre att vara glad än duktig (man kan visst gå tidigt från jobbet då och då) och med Marcela om CV:n (eleverna har skrivit, jag har läst och ojat mig... :P). Sen försökte jag läsa in mig på lite upplysningslitteratur, men det var... inte så kul... Så jag gick till affären med den trevliga gröna loggan och shoppade öl. Det var roligare! Inledde dessutom dagen med ett pass på gymmet, så har haft hela kvällen till att... tvätta? Installera nytt virusprogram? Titta på onödiga TV-program? Äta två middagar? Svaret: All of the above...

Tre lektioner på tre timmar!

Ja, idag körde jag überlärarstilen! Började 8.30 med lektion till 9.30 (med besök av två kinesiska lärare, de såg helt chockskadade ut efter en stund), nästa lektion 9.40-10.45 (eleverna sa till mig 10.47 "Eh Jessika, förlåt men... vi slutar nu?" Jag var in the zone... ;) ) och tredje lektionen (som flyttades för att eleverna tyckte det var för jobbigt att vänta tre timmar på den) 11.00-11.30. Efter en halvtimme fick de skriva noveller på valfri plats. Ingen ville stanna med mig? Därefter äntligen lunch och så hade jag klarat av alla lektioner för dagen! De dåliga nyheterna var att då hade jag tid att ta itu med de växande högarna på skrivbordet...

Möte med Jämnt-gruppen sedan TRÄNING! Dagens höjdpunkt, gruppass! Jag blir alltid så glad bara av att gå in på VIB, det sitter i väggarna... Skämtade lite rått om magrutor (vår avsaknad av dem) och såg sedan till att träna *** av mig. Hela tiden tänkte jag på MAT! :P

Spännande liv? Jorå... Vänta bara till lördag, då ska jag ta igen förlorad mark (från förra helgen)!

Tor: jag tyckte helt enkelt att det var för STORT för att lilla JAG skulle få längta?! Att ens sätta det på samma lista som allt annat blev bara så.... futtigt... :D

Showabstinens...

Det är inte klokt att man kan sakna något man hållit på med så kort tid... Vi (the rock babes ;) ) har inte träffats på drygt en vecka och det märks! Det kliar i kroppen efter att få sätta igång igen, ändra på det som behöver ändras, lägga till och dra ifrån... Framförallt att få in fler bra låtar! Jag kan inte lyssna på musik längre, "testar" allt för att se om det skulle kunna passa nån av oss... :P

Annars har jag fått ett jävla inkassobrev idag från ett helvetes företag som tydligen inte läser sin mail! Idioter!!! Så nu måste jag lägga energi på att försöka få tag på kundtjänst imorrn. Kul. Men ingen mer energi ska läggas på detta ikväll, det kan de GLÖMMA!

Ja, och så har jag i vanlig ordning åkt på storstryk i bowling, men sällskapet var fantastiskt så jag gissar att det jämnar ut sig? Skulle förstås ha varit ännu roligare om handleden höll ihop halvvägs i alla fall, men man kan ju inte få allt här i världen... Och som sagt, med det sällskapet kan man nog inte begära mer av universum vad gäller tur. Eller skicklighet. Eller bådadera. Blev middag på Helt Enkelt också, såg lite annorlunda ut jämfört med när jag var där sist (då såg man inte inredningen för alla fulla drägg som stod i vägen) där vi började prata om åkattraktioner på Liseberg och diverse andra ställen.  När slutade jag med sånt?! Nästa tivoli, jag säger bara det...

Pratade med mina elever om stilfigurer idag (nej, det kanske inte LÅTER intressant, men det BLEV i alla fall LITE kul) och lyckades uttala precis allting fel. Måste ha fått nån skit i engelskmodulen i huvudet.. Vad kan man rensa det med tro? Hm... Kanske måste köra lite Stephen Fry på repeat i MP3:an? Ja det blir bestämt mitt straff... ;)

Jag kanske borde sluta lyssna på soundtracket till Twilight ungefär nu.


Censuuuuur!

Okej, eftersom käre far har hittat hit får man kanske börja föräldracensurera? Fast nä... Min pappa tål det mesta... Han är ju Hällsjöbo! ;)

Just nu ser jag fram emot:

*Marias besök i slutet av februari med tillhörande dans!

*Pias besök med födelsedagsfirande á la Gävle!

*Annas hemkomst och Gävleturné (men det är så läääänge kvar bara...)

*Showplanering (förhoppningsvis till helgen) och mer showande!

*Bowling med (h)järngänget imorrn...

*Sommarlooooov vi väntar på, sommarlov vi snaaart ska få (det är också rätt länge kvar)

*Godisförbudsslutet på lördag... En månad kan kännas vääääldigt lång


Idag har jag haft arbetslagsmöte, lektion, lunch, utvecklingssamtal, lektion, rast och mer lektion. Hann svara på några mail mitt på dan, annars fullt ös hela tiden... Mycket skoj men lite för lite tid till kaffepaus med mina favoritkollegor... :D

Nu ska jag äntligen få byta om och gå och träna! VEM hade kunnat tro det för några år sedan? Att en sån som jag skulle bli träningsberoende? Ja inte jag i alla fall, men det kan tydligen hända den bästa även det...


Tor: vi måste lära oss några bra grepp för att bekämpa husväggarna. Jag är övertygad om att de är emot mig. Så jag behöver din hjälp... :P


Rickard: frågorna? Hm, det var nånting om att gå hem med nån man inte visste namnet på. Så jag drack åt dig för säkerhets skull...


Historien om karatefyllan

Det var en gång en inte helt vanlig flicka som hette Jessika som bestämde sig för att ha en fantastiskt rolig lördagkväll. Hon bokade in middag hos en god vän med påföljande fest och såg till att ett löfte om dans på Heartbreak utgavs. Kvällen avlöpte helt enligt planerna. De första timmarna. Sedan... Ja, vad ska man säga... Sedan gjorde Jessika misstaget att helt glömma alla tidigare läxor om alkohol, vilket förstås ledde till en riktig karatefylla. Tilläggas bör att Jessika inte råkat ut för en sådan på ganska lång tid. Skulle nog vilja påstå att man måste gå så långt tillbaka som en berömd nyårsafton på Frideborgsgatan... Hur illa det var kom inte Jessika på förrän hon bestämt sig för att lämna förfesten (efter ungefär en halvtimme, charmigt festsällskap) eftersom hon började känna sig lite... konstig? På väg hem från Brynäs (hur hon hittade hem övergår hennes eget förstånd med tanke på hur sjukligt dåligt lokalsinne och just då sinne för nånting överhuvudtaget hon hade) kom nämligen husväggarna plötsligt emot henne och de rätt lågklackade stövlarna förvandlades plötsligt till decimeterhöga stilettklackar... Innan klockan ens slagit elva befann sig således nämnda flicka till sängs, utan Heartbreak, utan dans. Vad lär man sig av detta? Att ICKE dricka champagne på fastande mage. Jojomen. Att ICKE vara schysst och spela för två i "jag har aldrig" när ens partner in crime måste hem för att hämta mer vin. Absolut. Och sist men inte minst: att öl är receptet på framgång, inget annat. Så är det.

Idag har jag varit oerhört produktiv, vaknade ju löjligt tidigt eftersom jag då redan fått min skönhetssömn (hrm...). Så dagen har gått till matshopping, matlagning, brödbakning, en promenad tillbaka till nämnda middagssällskap för att hämta lite grejor och nu: film! Har dessutom hunnit bli intervjuad av en löjlig kommuntidning och pratat med min ögonsten Anna på telefon en stund. Inte riktigt den helg jag hade tänkt mig, men hey... Shit happens! ;)


RSS 2.0