What to DO?!

Anonym kollega: Det fanns inte så mycket att göra på den tiden, vi hade bara sprit?

Sleepless in...

... Gävle. Och då jävlar ska man passa sig!

En helt vanlig vardagsnatt. Jag kan inte riktigt sova så jag ligger och funderar över livets alla underligheter och underbarheter. Plötsligt rycker min sängkamrat till och börjar skaka som en (jag höll på att skriva nåt olämpligt om knarkare på dekis, men eftersom mamma läser här ibland så) Duracellkanin med elfel.
Jag:
Vad ÄR det?
Matts (mycket argt): K*K!
Han påstår att han sov. Jag vet inte om jag tycker det är en tillräcklig ursäkt för att skrika okvädningsord till sin flickvän mitt i natten?

Pimp my gran!

Hahaha, jag älskar dubbelmeningen i rubriken. Ja jävlar vad rolig jag är.

Uppdatering: jag har numera, tack vare fina människor (läs: lantisar, bästa sorten) som varit på julauktion, en GRANMATTA! Fast det heter nåt annat va? Lät inte riktigt bra. Julgrans... matta... Julgrans... fots... eh... Hjälp? Hursomhelst, min gran är numera pimpad med snygg rosa matta. I like it.



Fick inte riktigt med hela mattan. Lite darrig på handen. Ber om ursäkt. Måste ha mat. Nu.

Du tappade...

... en graaaan! (tänk Lotta på Bråkmakargatan) Fast nej, jag har inte tappat nån gran, jag har äntligen fått pynta min gran med alla trevliga prydnader som jag fick i födelsedagspresent. En sko, en uggla, en dator. Ja ni vet. Såna där vanliga julgransprydnader.



Jaja, den kanske är lite sned. Men det viktigaste är ju att min alldeles egna bock vaktar den. Matts bad nyss att jag skulle flytta på pilatesbollen så att han kunde se granen ordentligt.

Anledningen till att jag aldrig...

... kommer att starta en sån där käck pysselblogg.

Angel och jag försöker pyssla. Vi ska göra snöglober. Det går så där.



Det där gröna är ett blad. Vi tror att det var limmet som gjorde vattnet grumligt istället för glittrigt.

Angel: Jag tackar ju ja till allt du stoppar i mig!



Typ fruktsallad med choklad. Eller choklad med lite frukt under.



Vi ger upp pysslet och hittar pruttleran jag fick i födelsedagspresent. Kanske nästan garvar ihjäl oss. Kanske ska hålla oss till sånt vi kan.

Let's have a party!

Jajemen. Så har man fyllt år också. Inte blivit ett år äldre, det blir man ju inte bara på en dag så där. Krävs hårt jobb hela året. I should know.

Angel: Det kostar typ 2.50 för en Top Hat! Haha, det betyder att du är jävligt gammal!
Alltid lika uppmuntrande. Men hon är förlåten.




Hon har ju trots allt, utan min vetskap, gjort mentala listor över allt jag sagt att jag vill ha på stan sista tiden (det är INTE lite det!) och gav mig därför MINA KOPPAR! DOM ÄR RÖDA! i födelsedagspresent. Jag som inte skulle ha några presenter. Det hade räckt om alla tagit med sig egen dricka? Men jag ERKÄNNER. Jag blev verkligen hjärtinnerligt GLAD för att så många kom och att så många tagit med sig något som de visste att jag skulle tycka om. Eller vad sägs om följande:



En ölkorg!!! En massa öl jag aldrig druckit förut! Woho!



En alldeles egen bock att bränna! Jag fick tändstickor också. Hehe.



En rosa korg! Det ska egentligen vara en flaska Vanish med också, men den öppnade Anette redan på festen efter att hon sölat lite rödvin på en fin vit tröja. Inte hennes tröja. Men hon hade den på sig. Oops.

Och om ni undrar varför det inte finns några bilder på festdeltagarna är det för att de flesta bilderna ser ut ungefär så här:



En huvudlös ryttare, en porrmormor, en rödögd galning och mycket ben. Och det här är en av de bättre bilderna.

Sassa: Jag är alltid lika glad när jag kommer ut.

Angel: Kan du inte köra där bak istället, det är skönare så?
Hon sa det till Matts dessutom. Ojoj.

Angel: Jag klarar inte av så mycket karl där bak!
Aaaah, alla mina försök till kommentarer här blev alldeles för dirty! Uscha!

En av presenterna kan jag inte ta kort på. Det är den som tar korten nämligen. En alldeles alldeles... UNDERBAR liten telefon! Jag är kär! Ja, jag tycker om han som gav den till mig också litegrann. Inte bara för att han gav mig telefonen utan också för att han hade städat hela lägenheten när jag sent omsider lyckades släpa mig hem från krogen. Och för att han avslutade kvällen med att dela en 1 och 20 säng med ett fnissande, spritstinkande vrak.

Idag har vi haft pyssel på jobbet. Jag glömde helt bort att umgås. Istället slogs jag med spindlar, klistrade fast fingrarna i limpistolen och åstadkom en... ja... krans? Kanske den kan komma undan som?



Nu barrar jag över hela lägenheten.

Twin action?

Vasas finest tog sig igår en After Öppet Hus. Det gick som vanligt alldeles strålande bra. Jag glömde ta av mig namnbrickan vilket Pernilla (säg till om du vill ha ett kodnamn? Känns som att det kan behövas framöver?) skrattade åt tills hon kom på att hon också glömt sin på. Vi passade på att leka lite speed dating. Ja? Eftersom vi hade namnbrickor?

Detta var också kvällen då att "prata med Freddie i förrådet" blev det nya "ta upp någon i tredje pjäs". Gamla guider hajar.

Pernilla: Nu kan det ju vara så att tjejer har mindre som är ivägen mellan benen?
Anonym manlig kollega: Ja jag har inga i alla fall inga problem att gå ihop med benen?!

Anonym manlig kollega: Skål för sex med tvillingarna!
Och det bästa var att han menade något HELT annat. Egentligen.

Jag är...

... den absolut fegaste person jag känner. Någon har snott min tvättstugetid. Jag lät det gå en timme extra så att han/hon skulle få en "extra chans" (läs: för att jag inte ville råka springa på någon där nere och ha ett krystat samtal om att "oj vad jobbigt det är när man glömmer sånt här hehe) att plocka undan. Det hjälpte inte. Jag tog några djupa andetag och tömde sedan maskinerna på hans/hennes tvätt. Sen slängde jag in mina egna grejer och lubbade järnet därifrån. Jamen tänk om han/hon kommit ner och blivit ARG?! Så nu sitter jag och gruvar mig för att gå ner igen och hänga tvätten, för tänk, TÄNK om han/hon inte gjort nånting och så HÄNGER HANS/HENNES TVÄTT KVAR I TORKRUMMET?! Ja det kanske inte låter så farligt. Men TÄNK OM HAN /HON KOMMER NER NÄR JAG HÅLLER PÅ ATT VIKA IHOP HANS/HENNES TVÄTT OCH BLIR ARG?! För att jag... har... tagit min egen tvättid... Feg var ordet.

Till mitt försvar vill jag dock påpeka att jag INTE är konflikträdd när det är personer jag känner. Nejnej. Det kan man inte vara om man växt upp med en tvillingsyster. Och en storasyster Jenny. Då gäller det att fight for your right to party.


Vissa dagar...

... är bättre än andra. Och vissa är sämre.

Igår:
  • inledde dagen med att slå huvudet HÅRT i en dörr.
  • fortsatte med att hitta ännu fler (två - döda) pälsängrar i lägenheten (förutom den jag upptäckte på spisen i lördags som orsakade ett mindre äckelutbrott och ett beslut om att ännu en gång totalsanera lägenheten).
  • totalsanerade lägenheten. Kan också ha gått till attack med en mindre mängd Radar.
  • gjorde ett försök att vädra. Knäckte en fönsterruta.
  • gjorde ett försök att lugna ner mig med en äggmacka. Knäckte ett ägg. På golvet.
Idag:
  • har det gått mycket bättre. Nuff said.

Mormors sista mens...

... och andra fängslande historier. Jag ber om ursäkt för rubriken. Det... är... hm... jag... kanske... nä. Ursäkta som sagt. Att den uppkom under en junta-middag ses väl knappast som en förmildrande omständighet?

Jossan: Dom brukar få såna här långa STRÅNKAR!
Det är precis så äckligt som det låter.

Angel: Jag har fläckar på den sen förra året som jag inte gjort nåt åt.
Kommentarer överflödiga.

Angel: Men seriöst! Vi sväljer först.
Lojsan: Som vanligt.

Galet kul. Som vanligt var orden.

Saturday, saturdaaaay

Matts: Har du fått upp den än?
Jadu. You tell me?

Jag har varit på tjejmiddag hos Angel också. Tyvärr ligger lappen med alla citat nån annanstans (läs: hemma hos mig, och det är i Matts kyl det står en Innis och väntar på mig, alltså stannar jag här ikväll), så jag LÄR återkomma. Börjar bli rätt haj på gävlemål nu må jag säga. Fast jag tycker fortfarande att "eljest" (annorlunda, konstig, sär, fast med en norrländskt accepterande, varm ton)är ett ord som borde finnas i ALLA svenska dialekter. Kanske i några utländska också.

Jag (sur, övertrött, utarbetad och lätt gråtfärdig): blablabla... måste ha komplimanger... blablablabla... bara jag som pratar... blablabla...
Matts: Har du samma trosor som igår?
På frågan "Vad tänker du på?" svarar vi alternativ inte-vad-du-tror-i-alla-fall. Han är lite eljest.

En dag...

... när vindarna bär... Eller som vi Hällsjöbarn sjöng en gång för längesen: "En dag, när spriten tar slut" till våra föräldrars ohöljda förtjusning (förtjustningen kan ha haft något att göra med det faktum att vi befann oss i slutfasen av en surströmmingsskiva). Strax därefter ramlade ett barn i surströmmingsspadet. Om jag minns rätt.

Anonym kollega: Men jag skulle vilja se en sån där riktig brandövning när brandkåren kör in på skolgården och tar stegen upp till 300-planet och räddar en docka. Nåt sånt vill jag se!
Anonym chef: Men vi hade ju en sån övning förra året?
Anonym kollega (indignerat): Var var jag då?!

Vi hade personalmöte idag. Viktiga saker avhandlades. Och åts upp. Annika och jag tog, visa av erfarenheten, med oss två påsar M & Ms. Snack size. De räckte ungefär halva mötet. Sen turades vi om att nypa varandra i låret när det blev för jobbigt. Jag passade också på att lära mig hela radiobokstavslistan utantill. Ni vet. Det där bokstaveringssystemet som de använder i Doktorn kan komma? Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, F... F... Äsch. Nu har jag glömt vad F:et var.


Ett fint ord

Idag läste jag en artikel om hur man kom på namnet Spotify. Det stod bland annat att en svensk översättning skulle lyda ungefär "finnifiera" (inte en finne i pannan utan att hitta PÅ något som man skulle säga här i Gävle. I övriga Sverige säger normalt folk bara "hitta" men hey, jag är inte den som dömer), ett ord som naturligtvis skuttade högst upp på min lista över dagens gulligaste ord! Och så finnifierade jag en låt som får mig på så jävla bra humör.

Igår skrattade jag så att jag dreglade men jag kan inte för mitt liv komma på vad som var så roligt. Men det viktigaste måste ju trots allt vara att man HAR roligt.

Idag glömde jag först stövlarna på jobbet och gick hem i inneskor, och försökte sedan baka kanelbullar utan kanel. Det gick faktiskt.

Jag vill dock påpeka att innan jag moffade bullar åt jag förstås en hälsosam middag. Och dejtade Annika på gymmet. Man är väl ingen slob heller.



Och nä, jag tänker inte ta kort på de obscena mängderna beasås och M & Ms jag satte i mig efter gymmet.

Halv åtta...

... hos Angel...

Ännu en lördagkväll har passerat i våra liv. Är det dags att skärpa sig om man inte känner igen en kotte på Heartan? Eller innebär det att man har ett liv?

Jag: Tae kwondo?
Angel: Kwa? Ja kanske.
Inte lätt med japanskan alla gånger.

Angel:
Den duger väl i krig liksom.
Gissa vilken och vems kroppsdel vi diskuterade?

Angel:
Vi skulle ha haft sugrör så dom kunde stå still!
Ja det händer ju så lätt olyckor annars.

Angel: Dom är så glansiga! Och var ska man börja för det första?!
Återigen: gissa samtalsämnet?

Angel:
Inte för att en mus låter så, men det känns som en mus!
Eh. Ja. 

Angel:
Du har ju musen vid sidan om!
Där gör den väl ingen nytta?

Em: Du kan ju inte dra bort den Anna!?
Angel: Jomen det är ju bara din kvar?

Em: Fan vad het jag blir. Kåt? Hård?
Why settle for one, all of the above?

Idag har jag konstaterat att jag fortfarande är av åsikten att Formel 1 är världens tråkigaste sport. Tur att jag hade med mig klassikern som eleverna läser just nu. Känns bra att kunna hänga med i diskussionerna imorgon.


Varför...

... lyckas jag alltid öppna TVÅ yoghurtförpackningar? Jag är faktiskt ganska liten, jag kan inte äta upp tre liter yoghurt på några dar.

... bokar jag alltid tvättstugan när jag har annat att göra direkt efteråt så att all tvätt hamnar i IKEA-kassar på golvet?

... envisas jag med att tajma hårfärgningen så katastrofalt dåligt? Nu står jag ju här med färg över hela pannan inför kvällens festligheter?

... glömmer jag alltid att äta på helgerna? På jobbet missar jag ALDRIG en lunch?! Eller en fika. Eller ett mellanmål.


Inte för känsliga läsare


Det GÅR faktiskt inte att visa den här bilden i färg. Mina kinder bländar ju nästan i svartvitt?! Skyller på Cosmon. Och den lite för varma lokalen.



Igår var vi på utflykt. Jag glömde dricka kaffe innan vi åkte. Tur att Bauhaus kunde bjud på lagom oxiderat lut och en gammal Bounty. Jag menar, är det semester så är det.



Gladast idag: jag får äntligen börja använda min retro-Yes-flaska!

Den o(be)täck(t)a sanningen

Tisdagsmys på jobbet är helt i klass med fredagsmys. Jag åt nästan ihjäl mig på digestivekex. Kurt hade köpt glutenfria bara åt mig och Pernilla och man vill ju inte verka otacksam. Sen gick jag och Anders och kollade hockey på O'Learys. Ett helt perfekt sätt att fira in höstlovet på. Att Modo dessutom kickade Brynäs-ass i straffläggningen gjorde inte direkt kvällen sämre. I-n-t-e d-i-r-e-k-t.

Matts (nöjt): Jag är lite bättre på uppifrån och ner än vad du är!
Ja, man blir ju bra på det man tränar mycket på.

Jag:
Det var poppen!
Jag menade rosten. Han smittar.

Matts:
Det var ju en englisificering av ordet rap!
Vem kan argumentera mot en englisificering?

Och så. Det har slutligen inträffat. Han har överträffat sig själv i felsägningar. För hur ska man kunna konkurrera med detta:

Matts: Jaså, du tyckte att du smet iväg obetäckt i morse!
Jag vet inte vad jag ska säga.

RSS 2.0