Jullov jullov!

Titeln syftar förstås på låten cabarégänget sjöng på en julshow för inte så länge sen... :D

Igår kväll spelade min granne en Jill Johnson-konsert på högsta volym. Ingen fara alls, det har hänt förut, och jag går sällan och lägger mig vid tio... När klockan började närma sig elva och volymen fortfarande var lika hög vägrade jag bete mig som en sur pensionär och börja klaga, så jag körde lite högre volym på Harry Potter bara! MEN. Då började grannen köra SAMMA LÅT ("Till the cowboys come home") på repeat. I över en timme. Sen måste jag ha somnat ifrån eländet för när jag vaknade i morse var det tyst... :P Grejen är att grannen är en långhårig kille som ser ut lite som den saknade medlemmen i Backyard Babies minus tatueringarna. Mycket mycket märkligt.

Sista dagen med "riktiga" lektioner! Jag bjöd en klass på fika och en annan på godis, tvingade dem att lyssna på "Fairytale of New York" och utmanade dem på "Diggilo"! Imorrn är det avslutningsfika med "min" klass, underbara SP3K, avslutning i aulan, jullunch (serverad av Sodexho, de stod för julbordet ifjol också och det var nog bland det vidrigaste jag sett upplagt i en skolmatsal) och avslutningsvis julmys med bästa kollegorna på Absint. It IS the shit. Och SEN! SEN kommer Therese och Lina!!! Wohoho! Det ska bli så sjukt kul att ha dem här en hel helg innan vi åker norröver!

Nu lyssnar jag på "Patience" och minns min house mate Ben som lite lagom blaskig sjöng just den låten för mig och Tamara. Fina minnen.

På tal om fina minnen är det ju dags att återuppliva lite sådana i mellandagarna! Guideåterträff i Härnösand, bomber och granater! :D Annika och jag hade långfika igår på Waynes och berättade gamla fylleminnen. Jag var naturligtvis tvungen att dra upp första festen på Havsto (lilla fästningen) då vi shotade tequila, klättrade till minstationen och försökte få igång radarn. För att inte nämna när vi (ÄRTHJÄRNOR) släckte belysningen och testade om vi kunde hitta tillbaka. det blir rätt mörkt 30 meter under berget, bara så ni vet. Måste ha varit ett av mitt livs finaste ögonblick.


Får man sova snart? Helt sluuuuut!


Tisdagar med Jessika

Dagens viktigaste händelser: Hugo Boss-sprayningen på morgonen (det luktar ju så GOTT), medarbetarsamtal med chefen på eftermiddagen och full fart på gymmet på kvällen. Dessutom ringde Maria och höll mig sällskap när jag städade köket och bakade kakor till eleverna = perfekt avslutning på dagen!!!

Har dessutom hunnit med att få en mindre elchock av ett vägguttag, att springa som en galning för att byta klassrum då en projektor inte ville fungera, att hysteriskt leta telefonnummer på Eniro då telefonen lagt av och jag bestämt möte med sångkollega samt att två gånger handla på ICA (MJÖLKEN, glöm inte MJÖLKEN!).

Hade en kul tävling med eleverna idag, en variant på en gammal gloslek vi körde på... högstadiet? Hm... Man slänger upp alla elever på bänkarna, svarar de rätt får de sitta kvar, svarar de fel åker de ner! Ämnet var renässansen, ja- och nejfrågor- roligare än det låter, I swear! Ah, jag vet att det finns de som inte tycker att man ska låta elever tävla i skolan men det är för fan lika bra att de lär sig: livet är en tävling, deal with it!

Imorrn får jag kandidatbesök, alltid kul när någon ny kommer in i klassrummet eftersom eleverna oftast reagerar med att bli enormt överspända! De skrattar lite för högt åt alla skämt, försöker själva synas och höras mest och tittar hela tiden i ögonvrån på främlingen... Hehehe, sociala experiment med elever? Inte JAG inte. Guideovana, man testar gärna grupperna... :P

Natti natti!


Oväntade åsikter...

Gush... Idag hade vi arbetslagsmöte tidigt på morgonen (på en MÅNDAG morgon, tack Patrik för den lysande inledningen på veckan... :P ) och jag kände mig för en gångs skull inspirerad! Fick massor med bra idéer som jag ska försöka implementera (åh, fina ord till och med efter tio på kvällen? Är det riktigt tillåtet?) i min undervisning nästa termin.

Dagen fortsatte med bra idéer, eller? Njae... Jag försökte äta mer lunch än jag brukar, eftersom jag tydligen äter för lite, men det gick... Så där... Distraherades av lärarkandidat och tre omgångar kollegor (de hann alltså äta upp betydligt fortare än yours truly...) så det blev en rätt lång lunch men inte så mycket ätet (ÄR det ett ord? Tveksamt). Hade för ovanlighetens skull målat på mig lite kajal idag men glömde det med jämna mellanrum, bland annat vid lunchbordet, så mina elever fick en lite modernistiskt inspirerad lärare idag. Nice.

Hahahaha, jag måste bara informera om att mina elever tycker att jag är hipp! Eller så var det väldigt ironiska. Hm. Utreder inte det närmare... Allt är ju relativt!

Annika bjöd lite snyggt ut sig eller mig och eftersom jag är ruggigt lättflörtad i rätt sällskap gick vi på stan och köpte hårtoning och mat efter jobbet, sedan gjorde mina flinka fingrar en ny hårfärg på hennes huvud och hennes flinka fingrar fixade underbart god mat (kyckling, fullkornsbulgur och en massa god röra och gott grejs som rördes ner. Mums!).

Resten av kvällen har gått till lite planerande (Lina kommer också ner i helgen! Woho! The brudar återförenas först i Gävle och tar sig sedan för gemensam maskin till julgröten i Hällsjö på söndag), en hel del papperssorterande (hade tappat lite räkningar. Hrm. ) och lite nojande över att jag inte kommer att hinna tvätta eftersom nitiska grannar har bokat flera dagar i förväg! WHAT?! Ska man inte kunna vara lite SPONTAN i det här huset?! Nej tacka vet jag Frideborgsgatan 15... Så jag ska leka tonåring och ta med mig SMUTSTVÄTT hem till mamma och pappa. Suck.

Nu ser jag fram emot ännu ett kapitel av Harry Potter (ÄLSKA Stephen Fry!) innan det är dags att drömma sött. Om vad? Ja det ni...

My so-called life

Har idag agerat bärhjälp, kakätare, Ica-shoppare, amatörkock och sist men inte minst: uppsatsrättare (aka elevhatare). Det är nog något fel på mig, jag VILL inte sätta höga betyg eftersom jag är så less på att rätta. Borde det inte vara tvärtom? Men allvarligt talat, det är SJÄLADÖDANDE att markera alla subject-verb agreement errors... Suck.

MEN jag har satt upp små silvriga stjärnor på fönstren på balkongen, det är så fiiiint! Och så har jag fått lämna stan i några timmar för fika på landet hos Britta och Morgan, det var mycket mycket trevligt! :D

Imorrn inleds sista veckan innan det äntligen är dags för jullov! Ska dock ha medarbetarsamtal först då jag verkligen måste ta tag i att säga vad jag EGENTLIGEN tycker om min arbetssituation. Suck igen.

Och på fredag kommer Therese hit!!! IIIIIH! Jag har jättekul planer för henne, men kan inte avslöja dem än... ;)

Åh luktar nybakt! I köket står två färska hälsolimpor och bara ropar efter att bli provsmakade! Och eftersom jag inte har någon annan att prata med här hemma (jag pratar iofs med det mesta, TV:n, datorn, balkongen, mig själv... ) ska jag nog ta ett snack med dem nu...


Happy hour!

Idag har varit en mycket bättre dag än igår vilket KAN förklaras med att jag faktiskt sov lite emellan... :P Det var LITE grinigt igår måste jag erkänna! Kunde inte ens frammana min vanliga varma julkänsla när jag promenerade förbi julbocken... Men idag som sagt= mycket bättre!

Inledde efter en stadig frukost med att köra ett pass på gymmet tills musklerna skrek! Jag har vanilj-tränat rätt länge nu, så det är dags att prova nåt nytt... :P Alltid lika mysigt att hinna prata en stund med Ulrika och Gert, de är en STOR anledning till att jag efter året som gått känner mig riktigt riktigt hemma i Gävle! Måste dock erkänna att jag nästan började grina sist bussen svängde in i Härnösand - saknar min crowd där så otroligt mycket... Men nu är det Gävle som är hemma och här står dörren alltid öppen för gamla bekanta! :D

Dagen fortsatte på Java (ett fik för er som inte är så hemma i hålan här) med två nya bekanta! Jättehärliga tjejer som ska vara med i showen, så vi pratade mest planer och musikbakgrund, men det märktes att båda två var starka personligheter med mycket hjärna! Me like... Med målet i sikte (show klar till sommaren senast!) verkar det inte bli så svårt att hitta vägen dit. Visst, vi behöver sponsorer, utrustning och sånt, men det kommer att ordna sig längs vägen. För några månader sen var jag helt ensam med mina planer och nu är vi fem stycken, så jag är INTE orolig över fortsättningen, the best is yet to come! :P

Visst märks det att jag är liiiiite positivare idag? Kan också bero på en överdos av chokladpraliner... KOM IGEN, de står ju bara och VÄNTAR på mig i kylskåpet, vad fan ska jag göra?! Jag åt faktiskt middag först...

Vet ni vad som är det allra bästa med att vara lärare? Ska berätta om en liten incident häromdan (får man göra så som lärare egentligen? Minns historien om sjuksköterskan som pratade om patientens härlighet på en fest och fick sparken... ): En av mina elever som ska få slutbetyg i en kurs nu till jul har verkat väldigt mån om sitt betyg sista tiden. Han har frågat flera gånger om betyg på uppgifter och vad som krävs för VG och jag har i min enfald svarat enligt mallen utan att ens tänka på VARFÖR han frågat. Han har legat och vägt mellan ett G och ett VG och hans sista två uppgifter skulle därför bli avgörande för betyget (stora slutuppgifter, en muntlig och en skriftlig). Han fick MVG- på det muntliga men bara G på det skriftliga, så när han fick tillbaka uppsatsen kom han fram med axlarna lätt uppdragna och förtvivlan i blicken (den här killen är elitidrottare, så han ser sällan sårbar ut annars) och frågade vad detta innebar för hans betyg. Jag kollade igenom papperen och funderade en stund, sa sen att han skulle få VG på kursen. Då sjönk han liksom ihop lite och man riktigt såg hur han började stråla. Och så säger killen att han ska söka in på polisutbildningen och att betyget i den här kursen är ett av dem som är avgörande vid intagningen... Fattar ni hur starkt det är av honom att inte säga något förrän det var klart för att han inte ville påverka mig?!?! Jag började nästan grina själv, särskilt som den här killen har gjort jättestora framsteg i kursen... Så det är inte BARA tungt, krävande och långtråkigt att vara lärare, det är också alldeles... alldeles underbart!

Imorrn blir det fika hos Britta och Morgan, I'm so excited! :D (ännu ett privat skämt, jag har flera ton kvar... )


Puss på er om ni orkat läsa så här långt!

Ja just det, Happy Hour är ett av namnförslagen på vår nya grupp, därav rubriken... Fler förslag mottages tacksamt!!!


Vilken dag...

... att börja en ny blogg på... Jag har lyckats glömma lösenordet till den förra? Hur gick det till? Jag som är så VÄLORGANISERAD och STRUKTURERAD (privat skämt mellan mig och några kollegor, never mind).

Igår hade vi julmys hos Annika, hejdlöst mysigt och en aning blaskigt faktiskt! Kom hem strax efter ett tror jag, kröp i säng och kunde INTE somna. Nähä. Givetvis vaknade jag ändå kl 6 och kände för att duscha, så vad gör man? Så här i efterhand inser jag förstås att jag fortfarande var lite... salongsberusad? Men upp hej-och-hå, inga problem, iväg till jobbet, lite snack i personalrummet (jag var en halvtimme TIDIG till luciafirandet. Hm) och så äntligen: luciatåg, stämningsfullt... Det började rätt bra, men sen var visst tjejerna inte RIKTIGT överens om vilken tonart de sjöng i, så även om stämmorna höll sina melodier gjorde de det på lite olika håll. Brr... Och ungefär DÅ slog dagen-efter-darrningarna till. Lätt illamående, kallsvettig och lite så där allmänt sur tvingades jag lyssna till massaker av kända jullåtar och som glasyr på chokladkakan blev jag riktigt riktigt ARG för första gången på länge.

Ni förstår, det är så här: på skolan där jag jobbar finns det en tjejförening och en killförening. Byggda på århundraden av traditioner (som anses som något bra i det här fallet... Hm igen... ) och så mossiga att man bara gapar! Tjejerna håller i luciatåget medan pojkarna lullar in efteråt i för korta stjärngosselinnen och brölar fram någon "skämtsam" variant av en jullåt med egen text. När de rivit av fyra verser insåg jag att det var "Last Christmas" de just vandaliserat till oigenkännlighet. Och DÅ tände det till. Tjejerna stod bakom, söta och rara med sina ljus och gjorde sitt bästa för att vara vackra och sjunga fint medan killarna fick överseende skratt från publiken "Höhöhö, grabbarna kan verkligen skämta till det!" och Jessika blev fly förbannad! Hur i HELVETE kan man på en modern gymnasieskola tillåta att könsroller CEMENTERAS på det här sättet? Och jorå, jag har humor och jag kan skratta åt skämtsamma upptåg (jo, det är sant!) men jag tycker faaan inte att det är roligt att det här är en helt accepterad uppdelning? Tänk om killarna vill vara fina och sjunga vackert? Tänk om tjejerna vill spexa till det? Eller ännu värre: tänk om de INTE vill det?! GAH!

Var på gymmet också och gjorde en kroppsmätning. Tydligen äter jag för LITE. Ett tredje hum. Här har vi nåt att jobba på!

Imorrn är det dags för möte med några showbrudar!!! Jennie är tyvärr sjuk och Jessica med c jobbar men två nya medlemmar ska invigas i sekten... Hehehe... Jag håller på att lära mig Cubase så att jag ska kunna klippa låtar och det går... jättebra! Snart i alla fall! Före det ska jag dessutom iväg och träna en sväng, köra ett gruppass själv hur nu det ska gå till. Jag ska alltså inte LEDA ett (jesus, hur skulle det se ut?!). Svårt att förklara om man inte är invigd i VIB:s hemligheter... ;) Jag har fortfarande träningsvärk efter onsdagens pass (gårdagen var en nära-döden-upplevelse, alla trappor blev Mount Everest, alla stolar hade plötsligt krympt så att vägen ner blev oändligt mycket längre än vanligt).

Sist men inte minst: jag tror jag är förälskad! Kors i taket!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0