Hell (yeah) lake!

Imorrn. Imorrn bär det av mot den där dalen igen. Där jag och Mattias ska sätta upp en ny vägskylt (se rubriken till det här inlägget).

Idag har varit en konstig dag. Jag är så ovan vid att vara ledig att jag i ren panik började flytta möbler kors och tvärs. Sen insåg jag att jag är LEDIG och började nästan grina av lycka. Normal reaktion? Probably not. Blev så känslomässigt utmattad att jag inte orkade gå och gymma.

Nu försöker jag undvika att gå och lägga mig. Borde jag få se skräckfilmer? Antagligen inte. Var det värt det? Definitivt.

Welcome to hell...

... eller rättare sagt mitt liv idag...

Starten: Toaletten vägrar spola. Som den världsvana lantis jag är surar jag inte för det utan hämtar hink för att fylla med vatten i duschen. Glömmer dock den LILLA detaljen att vrida om från dusch till kran. Nyplattat hår, fina jobbkläder, vatten uppifrån. Inte bra.

Gör en snabb luktkoll av mina stövlar som råkade ut för en liten olycka häromdan. Inser snabbt att de aldrig kommer att gå att använda igen. Mina FAVORITstövlar. Jag blir lite ledsen.

Fortsättningen: Jobb upp över öronen. Försöker samtidigt ringa vicevärd och frisör med varierande resultat. Får tid hos frisören men inser när jag kommer dit att det är hos en frisörelev, som visserligen är mycket noggrann, men som också tar EN OCH EN HALV TIMME på sig att toppa mitt hår. TOPPA! Återvänder till jobbet och gräver ner mig i uppsatshögar. Efter fyra timmars jobb har högarna minskat med ungefär en tiondel av sin höjd. Jippie.

Tar mig med Anna till IKEA. Spyr galla över dumma killar och dumma spel. Känns mycket bättre. Blir stoppad för kontroll i IKEA-kassan. Inte ens kassörskan har sett den typen av kontroll förut, men det är klart att JAG ska råka ut för den just den här fantastiska dagen.

Slutet: Kommer hem och försöker boka tågbiljetter. Det går inte. Toaletten kan fortfarande inte spola.

MEN: Jag har köpt nya fina gummistövlar. Röda. Och jag har ätit chokladkakor. Och vicevärden kom till slut och förklarade för toaletten att den visst kunde spola. Och Modo. Modo.


Upp och ner...

... äro världen. Och livet i allmänhet. Men det är säkert bra.

Idag kunde jag inte riktigt sova, så jag var på jobbet åtta fast jag egentligen inte behövde vara där förrän... senare... Strålande förmiddag, gick igenom elevmappar och snackade skit med kollega. DÄR kunde dan ha slutat. Faktiskt. Eller lunchen hade kunnat få vara kvar också, och träningen på kvällen. Men eftermiddagens "föreläsning"? No thanks. Jag FÖRSTÅR inte hur jag har kunnat tappa tekniken jag fulländade under sex års studier? Sista året som student var mitt bullshit-filter så finmaskigt att jag ALLTID visste när det inte fanns något mer att hämta i en föreläsningssal... Nuförtiden tvekar jag alltid liiiiiite för länge och så BAM! Är man fast! Och skulle kunna tugga av sig en arm för att ta sig ut, bort, iväg!

Men Annika och jag hade iaf hemskt kul när vi förberedde ett minital om hur man brännmärker får. Ja ni hör ju själva, vi har TRE DAGAR utan elever då vi skulle kunna få undan allt jobb som ligger och skräpar, istället har vi sån tur att vi får utveckla våra taltalanger. För det tränar vi aldrig på annars. Wopido.

Jag kanske tröstade mig lite med att baka kakor. Kanske.


Seems like we lost it...

... för det blev inga skandaler den här gången? Ingen lucköppning på måndag? Som tur är kan man alltid lita på Annika när det gäller att liva upp stämningen, eller vad sägs om följande pärlor:



A till Jörgen: Det går fort.
J: Va?
A: DET GÅR FORT!

A: I lördags hittade jag konstiga fläckar överallt.

Och så en som jag skrivit ner men som jag inte för mitt LIV kan få någon rätsida på:

A: Jamen vad tror du han gör hemma i sin lägenhet då?

Vad menade kvinnan? Vad pratade vi om? Och VARFÖR?


Även andra kollegor drog sitt strå till stacken. Man måste SE movsen på dansgolvet för att tro dem... Ibland involverade de soffor, ibland Annas sjal på olämpliga ställen, ibland... Ja givetvis blev det även det obligatoriska masshånglet på dansgolvet, även om det kändes något halvhjärtat? Jag tror vi behöver lov nu.


Annika och jag diskuterar hålla-in-magen-strumpbyxor och vad användandet av dem får för konsekvenser i kombination med alkoholhaltiga drycker.
Annan kollega
: Jamen tänk på oss män då, vi rakar oss så vi blöder!
Annika och jag: ?!?!


Ain't it funny

Många skulle nog säga att jag är abnormt lättroad vid vissa tillfällen, själv föredrar jag att tro att jag helt enkelt råkar ut för abnormt roliga situationer och har förmågan att se just det roliga. Som igår:

Scen 1
Utrymningslarm. Alla lämnar skolan. Eftersom Jörgen är en riktig man fick jag låna hans jacka medan vi väntade på skolgården. Brandmän anlände. Vi insåg att det inte var en övning. Brandmän åkte. Vi fick gå in igen. Det var dags att fika. Eftersom det finns två dörrar in till lärarrummet gäller det att man tidigt bestämmer sig för vilken man ska satsa på. Den som har en lite krångligare vinkel men inte kräver nyckel eller den som erbjuder färre 90-graderssvängar men erfodrar nyckel. Hm. Jörgen och jag var lite oöverens (som vi säger i Norrland), och frångick vårt vanliga motto NEVER HESITATE. Med katastrofala följder. Efter en lätt tackling (jag kan ha varit inblandad) fick Jörgens ben för sig att gå åt olika håll. Det såg OFANTLIGT roligt ut! Jag fnissade (okej, skrattade ganska rått) hela vägen in till kaffeautomaten.

Scen 2
Vid nämnda kaffeautomat stod en annan kollega, T. Vi diskuterade buggkurs medan jag försökte sluta skratta åt Jörgens eskapader.
T
: Och det är en kille med på kursen som INTE KAN DRA.
Efter en hel del långsökta och inte helt rumsrena associationer (som pågår endast i mitt huvud. Kanske i Jörgens också) dör jag nästan av skratt.
Jag
: Stackars kille!
T: ???
Jörgen: Du är sjuk.
Jag: Vadå, det måste vara hemskt att inte kunna dra! Men how would I know. Jag har aldrig haft det problemet.
Exit.


När saker och ting inte blir som man tänkt sig

Idag undrade mina elever om vi kunde göra om lektionen på eftermiddagen till en handledningslektion (läs: de kan åka hem och skicka förvirrade mail alternativt ringa mitt i natten och vara förvirrade in person) eftersom vi ändå bara skulle jobba med att skriva klart texter. Ja. Det kunde vi. Nackdelen var att då fick jag tillbringa eftermiddagen med näsan i en massa uppsatser istället för att mysa med "min" tvåa. Om jag måste läsa EN ENDA RAD TILL om hur man kan förbättra framtidens arbetsplatser kräks jag nog. Eller biter av mig en tå. I ren desperation.

Idag tappade en kille en toalett i korridoren. På stengolvet. Det kraschade jättehärligt.

En äldre kollega frågade idag varför jag studsade fram. Jag ville svara "för att jag är så lätt på foten", men jag hann inte komma på den förrän det var för sent. Istället sa jag "för att jag har så lätta skor". Det var ju nästan lika bra. Eller inte.

Jag funderar på att alltid avsluta mina stycken/sekvenser med en väldigt kort mening. Det blir liksom klatschigt, eller hur? Nä?

Som den svensklärare jag är...

... lär jag ju då och då (märk dialekten, märk dialekten!!!) kasta in något litterärt så att ni alla ska förstå graden av bildning jag besitter. Här är dagens favorit:

The wayfarer,
Perceiving the pathway to truth,
Was struck with astonishment.
It was thickly grown with weeds.
"Ha," he said,
"I see that none has passed here
In a long time."
Later he saw that each weed
Was a singular knife.
"Well," he mumbled at last,
"Doubtless there are other roads."

Stephen Crane

Jag tänker inte ens kommentera den mer än så här. Så bra är den.

Frågesport


Tjejmiddag hos Annika

Vad handlade våra konversationer egentligen om?


1. Då får man ju i alla fall nåt med kvalitet!

2. Varför står jag och gnuggar på den här?

3. Jag brukar ha problem med att få upp den däremot?

4. Hur hanterar man att ha en stor grej i munnen?

Ledtråd: samtliga repliker fälldes av värdinnan.


Vad lärde vi oss under kvällen?
Att man inte kan ändra konsistensen hos matlagningsgrädde genom att vispa den. Hur mycket man än försöker. Man kan ju också tycka att vi borde ha misstänkt att något var off efter fem minuters vispning men det... gjorde vi inte...

Att Jörgen skickar SAMMA SMS TILL OSS ALLA TRE. Och att vi egentligen inte alls tar åt oss men det är kul att låtsas.

Att det finns dumma frågor. Och sen finns det dumma frågor:
Annika: Kaffe? Med whisky och grädde eller...
Jag: ???
Annika: Ja det är klart, varför frågar jag ens.


Vad lär man sig dagen efter en sådan kväll?
Att om man absolut ska slänga en skål hasselnötter på golvet är det en extra utmaning att göra det på ett golv med kvisthål i samma färg som nötterna. Det är nämligen rätt kul att testa vilka som är nötter genom att kliva på dem.


...

Ikväll har jag inga ord kvar. Jag lånar de vackraste jag vet istället och dedikerar dem till den sötaste ungen i byn, till lågstadietjejen med de klarblå ögonen, till the dancing queen:


I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You'll make it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing along


Tips från coachen

Det är verkligen en utmaning att lära sig leva med sig själv. Idag har jag haft särskilt svårt att komma överens med Jessika, hon har gjort RÄTT SÅ korkade grejer. Men bara så att jag inte ska glömma dessa lärdomar, här kommer dagens MEMO TO SELF:

*kom inte på mitt under hoprörandet av omelettsmet att du vill göra pannkakor istället. Det blir fel smet.

*tänk inte på morgonen: "äh, det är så kort väg till jobbet, jag behöver inga vantar." för det behöver du visst. Särskilt som du VET att du ska promenera med Annika till Erikshjälpen efter jobbet. Det är på ANDRA SIDAN STAN. Och det blir faktiskt inte SÅ mycket varmare under dan.

*även om det får anses rätt smart att i alla fall på HEMVÄGEN komma på att det är huva på jackan är det inte en bra idé att försöka föra ett samtal om man redan innan man dragit upp huvan i princip är stendöv. Det är inte heller en bra idé att försöka reda ut vad folk säger genom att stirra intensivt på dem. Tydligen anses det rätt stressande.

*om en kollega skämtar under ett möte och man inte tycker skämtet är kul bör man ändå inte blänga ilsket på nämnda kollega. Det blir så dålig stämning.

*heja inte på elever om du cyklar förbi dem iförd cykelhjälm, pannband och mystiska kläder. De kanske inte känner igen dig. Eller så gör de det men önskar att de inte gjorde det.


Det finns säkert mer jag lärt mig idag som jag inte kommer ihåg. Och då har jag ju egentligen inte lärt mig det. Dålig studieteknik. Jag ska bättra mig.


Harry vem?

Igår hade Harry namnsdag och det var förstås ETT TECKEN! (de som var med på en viss kryssning vet precis vad detta innebär... *spökljud*) Så jag vände Heartbreak ryggen (hm, symboliskt?) och gick på just Harrys. Trevlig kväll på alla vis även om jag försökte dränka mina sorger i lite för mycket öl (vadå, vi förlorade liksom mot RÖGLE?!) men här är mitt enda klagomål:










Exakt! Inga spännande dialoger att dela med sig av? Inga bartenders att bli arg på? Fast nu när jag tänker efter hade jag två mycket TREVLIGA konversationer, en i jackkön med en servitris (som just lämnat Läkerol Arena) och en på unisextoaletten (bara en sån sak? Hello?! Tjejtoakön på Heartbreak är ju en hel dokusåpa i sig?!) med en ur Vasas städpersonal. Eh. Kändes lite mellanmjölk. Jag är hemskt ledsen Harry, men jag klarar inte normala människor på en lördagkväll. Trevlighet is not the shit, det ska göra lite ont i ögonen annars får hjärnan för lite att göra.

Jag har inte börjat på äggkartan än Jörgen, det är nog därför det inte finns mer spännande att berätta.

Problemrapport

Häromdagen fick vi ett mail där det stod att vi skulle rapportera alla problem vi hade med utskrifter och kopiering på jobbet. Haha. Tillåt mig småle. Min rapport kommer ut i bokform inom kort. Idag talade kopiatorn till mig och sa att jag inte hade fått bort alla papper ur "pappersbanan". Jag talade vänligt men bestämt om att JO FÖR I HELVETE DET HAR JAG VISST!!! Men den höll inte med. Fuck din jävla pappersbana tänkte jag och tog en annan maskin. Jag är rätt övertygad om att de konspirerar för att driva oss alla till vansinne, för maskin två hade UPPENBARLIGEN pratat med maskin ett så att den hade full koll på hur nära gränsen jag var. Den lät mig nämligen trycka ut säg, fyra kompendier. Åh vad glad jag blev! Sen bad den mig öppna en liten lucka. Och plocka bort ett ynka litet papper. Humöret var fortfarande på plus så jag gjorde beredvilligt som den sa och tryckte sedan på "återuppta". Och då. DÅ satte den in dödsstöten... Pappersstopp ÖVER-FUCKING-ALLT! Game over.

Dagens fundering i Jessikas överaktiva hjärna (även om vi alla funderar över varför vissa delar är just överaktiva medan andra inte verkar fungera alls):

Varför blir vissa människor och deras åsikter så betydelsefulla för en att man bär med sig en ständig längtan efter att göra något som ska få dem att erkänna att de tycker att man själv är lika viktig?


What's in a name?

Det råder rörande enighet om att jag måste vara nära sammanbrottets kant. Jag är inte lika övertygad, bara för att man har lite kul behöver väl inte det betyda att man är... konstig? Eller att man borde lobotomeras som vissa i sällskapet föreslog... Vad som har hänt? Hm. Det är lite svårt att förklara. Det blir helt enkelt inte BRA när man förklarar. Meeen, what the hell:

Lunchrummet på Vasa. Tre kollegor och jag intar vad som mer eller mindre kan anses vara föda. En fjärde kollega kommer in i rummet. Gratulationer utbryter. Jag fattar nada och är för nyfiken för att hålla käft så får därför reda på att kollega fyra har namnsdag. Hon heter Birgitta.
Birgitta
: Jamen är det nåt att fira. Jag har aldrig gillat mitt namn.
Jag (tänker och är MILLISEKUNDER från att överföra tanken till tal): Men ditt namn RIMMAR ju i alla fall på något!

Jag har alltid varit oerhört besviken över att mitt eget namn är så icke-diktvänligt, men jag kanske ändå ska börja betänka alternativen och vara nöjd med ödets lott? Och jag tänkte verkligen inte först på vad namnet faktiskt rimmar på! För övrigt vill jag bara påpeka att det väl ändå måste vara helt naturligt att nästan avlida av skratt när man kommer på en sån sak? Va? Jo?

Här skulle man kunna föra över diskussionen till min kära syster, alias Danutta, men vi lämnar det därhän. Den här gången.


Behind closed doors...

Jag misstänker starkt att jag tänker alldeles för mycket. Men har ni aldrig funderat på vad alla andra människor gör när man inte ser dom? Eh... och anledningen till att jag funderar på detta har givetvis ingenting med alla mina egna konstiga ovanor att göra... Men jag tänkte så här: om alla mina säkert... TJUGO läsare... skriver en grej så kanske min nyfikenhet stillas i alla fall lite?

Ja okej då. Jag bjuder på lite av det jag gör behind closed doors också. Light-varianten. Topp tre tar vi en annan gång. Typ.

*Jag brukar försöka överraska mig själv då och då. Till exempel genom att gå och lägga mig med blött hår och lägga det liksom utanför kudden. Så att det torkar i mohikanfrisyr modell lång. För grejen är att jag aldrig kommer ihåg att jag gjort det när jag vaknar på morgonen utan det upptäcker jag först i badrummet när jag ska borsta tänderna. Hihi.

*Jag bäddar aldrig sängen när jag klivit upp utan på eftermiddan. Har hört att kvalstren gillar bäddade sängar, och jag räknar med att halva dan i obäddat skick ska räcka för att minimera kvalstermängden bland lakanen. Men jag älskar att krypa ner i en bäddad säng, och man måste ju hinna längta lite, därav eftermiddagsritualen...

*Jag kan aldrig lämna lägenheten med sladdar i eller maskiner på. Älskar sladdosor med av/på-knapp. Och de som säger att apparater inte börjar brinna bara för att sladden är i har aldrig varit hos familjen Nilsson. Där kan allt hända. Och det gör det också.

Ospännande? Skojaru?! Varför tror ni jag bor ensam?!


Jag vill också ha jaktlicens

Dagens hysteriska skrattattack

Jörgen och Sofie pratar om jaktlicens (eller nåt sånt, inte riktigt min hemmaplan) och min SICK TWISTED hjärna associerar som den själv vill:

S: Men visst måste man vara över 18?
J: Ja, och så måste man ha en erfaren jägare med sig.
Jag börjar fnissa lite diskret men ändå så pass att jag missar en del av samtalet.
J: Det gäller ju att kunna ta hand om det man skjutit också.
Jag dör nästan i konvulsiska skrattattacker
Jag: Ja man kan ju inte dumpa dom hur som helst i skogen.
J: Sen är det ju det där med eftersök också.
Jag: JACKKÖN!

Behöver jag säga att övriga deltagare i konversationen var måttligt roade över mina bidrag?

Idag är jag annars i sorgligt skick. Tror jag ska slänga igång nån riktigt snyftig historia och dricka lyxte (från ICA Söder). Med tända ljus. Uhuhu.

Saker man lär sig...

... om man är en Jessika:

*Att man aldrig ska försöka cykla upp på en trottoar som höjer sig mer än ett par centimeter över angränsande väg. Eller vänta. Man ska inte cykla upp på en trottoar överhuvudtaget.

*Att det inte går att "spara" godis. Hela idén är ju helt befängd. Och onödig.

*Att det inte spelar nån roll vilken typ av golv man har, det blir ändå SNORJÄVLAHALT om man sprayar hårprodukter över det. Och det går aldrig att helt och hållet skura bort.

*Att Ramlösa aldrig är en bra ersättning för en Guiness. Och det hjälper inte att man känner sig duktig en stund.

*Att man inte ska spara matlådor med äcklig mat i. Man kommer ändå aldrig att äta upp dom (nej inte ens när det i övrigt är helt och fullständigt tomt i både kylskåp och frys. Då gör man gröt istället).

*Att man aldrig nånsin ska börja fundera på om man är kissnödig efter att man gått och lagt sig. För då är man det garanterat.

*Att det är en ohyggligt dum idé att ställa konservburkar på hyllor som är högre än en själv. Det gör så ont när de ramlar ner.

*Att Jessikor alltid flyttar in i lägenheter som är outhärdligt varma på somrarna och svinkalla på vintrarna. Tofflor is the shit.

*Att man nästan kan längta ihjäl sig till en systerhelg. Men bara nästan.


RSS 2.0