Idag har jag...

... skvätt kaffesump över en i övrigt rätt fräsch klänning.

... varit på jobbet alldeles för länge. Eller ja, jag började inte förrän vid tolv i och för sig. Men jag var kvar till nästan halv sju. Alla korridorer var nersläckta. Brr.

... bakat bröd. Och sorterat kläder. Och städat badrumsskåp. Och letat noter. Och förberett lite packning. Och kört lite yoga light. Och sett Svenska Hollywoodfruar (jag ÄLSKAR hon Maria. Och ja, jag menar allvar.). Allt efter klockan sju alltså. Jessika är inte så lat ändå.

... nästan gått omkull vid sängkanten. Inte för att det låg nåt oemotståndligt läckert i sängen (han klev upp före mig givetvis), utan för att nån klantig idiot sölat babyolja på golvet. Vad den gjorde vid sängen? Ja inte vad ni tror i alla fall (ja Jörgen och Angel, jag menar ER!).

Imorrn ska jag...

... hålla i en oerhört konstig lektion. Nån slags talträning.

... stödluncha med Annika. Vasaskolan är utvalda att skicka in ALLA NATIONELLA PROV TILL SKOLVERKET den här terminen. I svenska och engelska. Vad det innebär i extraarbete vill jag inte ens tänka på. Huvaligen.

... kasta mig in i påsklovet. Mmm.

I've been strong and brave...

... sometimes lost my faith.

Alltså, nu har jag rent intellektuellt förstått att jag själv bestämmer vad jag ska tänka på. Gäller bara att få grottmänniskan i mig att förstå det också. BRYT! Ursäkta. Jag behöver en åthutning för tillfället.

Problemet med att multi-taska: det blir så lätt fel. Försökte kolla FB samtidigt som jag sökte recept innehållande vad min kyl för tillfället kan kräkas upp. Resultatet? Jag googlade recept med pasta och påskris (tack Jennie för statusuppdateringen som tydligen var viktigare än middan...).

Dagens fundering: varför äter vissa påslakan upp allt annat man lägger i tvättmaskinen? Så att man tvingas lyfta ut ett påslakan vägande ungefär ett ton?

Jorå. Jag rättar uppsatser. Det går så där med motivationen.


Energitjuvar och energibomber

Energitjuvar
Dåligt självförtroende på dans. Så vansinnigt söta flickor att man bara vill nypa dem i kinderna! Och dansa kan de också. Jag var egentligen där för att ha roligt och dansa med folk som ville dansa med mig, inte titta på de som INTE ville dansa med mig. Men jaja. Jag kanske var lite trött också.

En tanke om att jag kanske inte hinner träna den här veckan.

En hel (nästan) arbetsvecka till påsklov.

Energibomber
Sveriges bästa dansband Blender. Jag fattar inte när jag blev så här nördig? Men det spelar ingen roll. Hon sjunger så förbannat bra och det är så sjukt roligt att dansa när de spelar. Kanske ska bli dansbandsgroupie och stalka dem i sommar?

En tanke om att jag visst ska träna den här veckan. Massor.

En halv (nästan) arbetsvecka till påsklov.

Angel. Angel. Angel.

Angel: Jag spottade ut det första jag fick i munnen!

Angel: Tar du henne får du mig på köpet!
Hur det skulle vara avskräckande för NÅN kille förstår jag inte riktigt.

Angel:
Man kan om man vill ligga två i den om en lägger sig ovanpå fast åt andra hållet.
Det var precis så kinky som det lät.

Angel (citerar sambon): Ligg still! Du får dra dig ur försiktigt!

Och det finns fler också. Killar i svarta t-shirts. Såna som fixar ostbågar. Och såna som förstår vad sann lycka är.

Sassa: Titta! Där låg det en ostbåge!

Och så vår fantastiska buggkurs förstås.

Jossan: Och när han har öppnat upp sig rullar han bara in i dig!




Om man måste gå in på cdon:s topplistor för att hitta ny "fräsch" musik till sina spellistor på Spotify, har man blivit ute då?



Tänk om?

Idag hade jag en jättekonstig lektion med gregoriansk sång och reflektionspromenader. Men det var lugnt och skönt.

Tänk om jag hade massor med planeringstid på jobbet? Då skulle jag göra världens längsta rollspel med alla litteraturepoker och sen köra det under tre terminer med eleverna. Vilken jävla Svenska B-kurs. Kunde bli hur bra som helst. Varje elev får vara en författare, och så dö då och då och återfödas som en annan författare i en senare tid. Nån som vill hjälpa till med planerandet?

Jag har tänkt om också. När det gäller en hel del. Gick en egen reflektionspromenad med Martin idag. Även om jag är perfekt måste jag erkänna att man tänker bättre på två.

Imorgon ska jag dansa i sex timmar. Ikväll ska jag i mycket trevligt sällskap vila min stackars tå så att den orkar det.  Full fart.

Full of mind

Kurs i Mindfulness låter inte som en jätteutmaning på papperet. Jag var rätt skeptisk innan jag började. Kul grej liksom. Men det känns som om jag, om jag verkligen anstränger mig, kan känna hur jag får grepp om trådar som jag letat efter länge. Spännande. Och obehagligt.

Idag har jag annars varit riktigt upprörd. Över Uppdrag granskning. En tjej som vågar. Och som straffas för det. Jag blir så satans less. Och ledsen.

Och förresten...

... ja jag åkte till Japan (T9:s fantasifulla omskrivning, Järbo för den oinvigde). Ja jag fick mig en bärs. Ja jag åkte buss. Om det är nån ur intresseklubben som vill ta lite anteckningar. Skriv i så fall också upp att det absolut bästa på hela dan idag var när jag kom hem i morse vid kvart över sex och kunde gå och lägga mig och stödsova en stund.

En liten släng av...

... framtidsångest.

Det jag oroar mig allra mest för är att jag slösar bort mitt liv. Men att vara nöjd är inte samma sak som att nöja sig. Tror jag.

Finns det bättre jobb, bättre städer, bättre lägenheter? Säkert. Bättre vänner? Tveksamt. Och så länge jag är här är det väl lugnt? För hur kan något annat vara bättre då?


En lärares spännande vardag

Långlunchade med barnledig väninna idag. Läckert att prova vara latte-mamma ett tag. Utan att behöva byta blöjor eller dra barnvagn. Fast jag tror att latte-mammor pratar lite mer barn. Och lite mindre mig.

Jag kanske måste sluta trakassera elever under bokpresentationer? Idag förklarade jag för alla som ville lyssna (och alla andra också) att vi måste börja se varandra som MÄNNISKOR, inte bara som män och kvinnor. Om jag blir trött på mig själv? Never.

Dagens elevbidrag:
Elev: Jessika, varför har inte jag fått tillbaka min text?
Jag: För att du inte har lämnat in den?
Elev: Jaha...

Om allt går enligt planen drar jag till Japan ikväll. Med en sexpack bärs. Har kommit över min bussfobi, trots att ett fyllo ramlade över mig sist. Det gäller bara att vara tillräckligt motiverad.

Jag vill ha dig nu...

... som jag hade dig förut.

Det är mycket lättare att sakna det man aldrig fick än att våga glädjas åt det man faktiskt har. Men lätt är inte alltid bäst. Jag är inte alltid bäst. Men jag jobbar på det.


Blame it on the girls...

... who know what to do.

Jag oroar mig för allt. Det har tagit mig ett tag att förstå att det är det jag gör. Och att inte alla gör som jag. Så nu ska jag börja fokusera på allt som går bra istället för på... ja finns det nåt annat?

Jag kan...
  • ... åka tunnelbana i hufvudstaden. Själv. Mitt i natten.
  • ... hitta i hufvudstaden.
  • ... gå vilse i hufvudstaden. Ofta och länge. Men det är lugnt, man kommer fram till slut. Borde jag ha lärt mig i Dublin.
  • ... gå på konsert med Mika i hufvudstaden. ATT jag kan. Och gråta när han sjunger "Smile like you mean it".Och skratta när han sjunger "when I can't seem to leave you alone, touchin' me touchin' you."
  • ... gå på Golden Hits med A. Och dansa arslet av stockholmarna.
  • ... kanske tycka om nån mycket utan att allt går sönder. Men här är jag inte riktigt säker än.

Det är så längesen jag bloggade att jag inte minns vem citaten i telefonen kommer ifrån.

Vem fan tar på sig ansvaret för denna?: Sätt ner handen så får du se vad jag har där nere...

Räck upp handen...

... alla ni som ibland läser av folk fel. Eller som sagt nåt som någon annan missuppfattat. Eller som sårar människor fast ni inte menar det.

Guilty as charged.


Så jävla besviken...

... på Modo.

Ibland behöver man bara en kram. Tur att det finns såna som ser det.

Vissa skulle kalla det att...

... tröstäta. Jag tycker bara att ostbågar och after eight är jävligt gott.

Mitt lov avslutades i Hällsjö. Hann med Långsele, Sollefteå och Järbo också.

I bilen på väg från Långsele.
Jag: Henke ska jobba en massa nu han. Skotta tak, köra snöslunga, fixa trappräcke. Vad ska jag göra när vi kommer hem?
Pappa: Det finns nog jobb åt dig med. Vill du bowla?
Och sen fikade vi. Och gick på stan. Och sjöng Singstar. Och fixade mumsig middag (far gjorde pärmos!). Och spelade Yatzy. Och bastade. Och kollade på film. Min pappa kan det där med lov han.

Pappa: Men jag vill ju inte slå på den där jävla lillan!


I bilen på väg mot Gävle.
Jag: Jag kan väl inte ha den där i handen äh? Jag ska ju äta?
Sätter Henke på plats lite.



Looooooov!

Om jag hade lov varannan vecka skulle jag vara en mycket trevligare person. På allvar.

Så vad har jag utnyttjat lovet så här långt till?

1. Haft en heldag med Angel. Där målet för oss båda var Wayne's sallad med kyckling/cashewröra. Som var slut. Efter ett hysteriskt anfall från Angels sida frågade ägaren henne om hon ville ha en kram. Det ville hon inte. Sen kom leverantören av röran precis när vi motvilligt gått med på att välja nåt annat. Jubel och fanfarer! Givetvis firade vi med kaffe och kaka på maten. Man får inte vara dum.

2. Haft filmkväll med the gang. Vi såg Up! och vissa av oss grinade mer än andra.

3. Lämnat in min älskade mobil hos firma vars butik ligger ungefär så långt från min lägenhet man kan komma inom Gävle. Fick skjuts dit i tisdags men promenerade och hämtade den idag. Tog ungefär en timme. Enkel väg. Hamnade lite off road ett tag där och pulsade i meterdjupa snödrivor. I jeans. Det var ju trots allt nästan plusgrader när jag gick.

4. Köpt tre par nya stövlar. Jag behövde dem.


RSS 2.0