Veronica Mars-maraton och solsken...

... är kanske inte en jättebra kombination? Men det beror på hur bra man är på att multi-taska (inte helt elegant svennefiering av ett engelskt uttryck, jag vet...). Och eftersom jag är Jessika Superkvinnan så klarar jag allt. Tänkte till och med ge mig ut och springa så snart lunchen landat och tvättmaskinerna gått klart. Oh, the interesting lives we lead.

Jag trodde det skulle bli jätteskönt att bara sitta hemma några dar och varva ner efter tre resor på tre veckor. I was wrong (tänk Blinkin i Robin Hood för rätt tonfall). Mitt eget sällskap och en kaffe brukar vara allt som behövs för att dagen ska vara fulländad (tänk att inte fler kommit på detta, jag borde fan vara mycket mer eftertraktad än jag är. Universum schekar lite.), men jag känner mig... rastlös... uttråkad... Inte så svårt att räkna ut varför, så bara lugn, I've got my best people on it.

Nya skor, gamla tankar

Ibland händer såna där små små saker som får en att tro att det trots allt (till exempel trots att jag jobbar som lärare, trots att mina vader aldrig kommer att bli bredare, trots att jag aldrig nånsin kommer att förstå raggningens grundtekniker) kanske finns en Gud. Idag skulle jag följa min kära syster till tåget och råkade slinka in på en skoaffär (vadå?! Det händer faktiskt att man går in där bara för att titta!!!). Plötsligt stod de där. På rea. MY PRECIOUS! Fy fan vad jag har väntat länge på de här skorna.

Häromleden försökte jag förklara skillnaden mellan att vara attraherad och intresserad av någon och nu känner jag att jag måste tydliggöra den skillnaden för mig själv också. Man (läs: jag) kan vara fysiskt attraherad av en snygg kille som är korkad, elak eller dryg, men man (läs: jag) kan inte vara intresserad av honom. För att vara intresserad av någon krävs en kombination av både intresse och attraktion. Problemet är att man (läs: jag) ofta tycks blanda ihop dessa två tillstånd och får för sig (läs: mig) att man (läs: jag) är intresserad av idioter. Så HUR botar man en attraktion förklädd till intresse? Jag har några förslag: 1. man dejtar en massa intressanta killar så att det första (misslyckade) objektet helt enkelt inte får plats i minnesbanken. 2. man blir fruktansvärt självupptagen och lägger all sin tid på träning, shopping och "egentid". 3. man äter väldigt mycket choklad. Just nu försöker jag med en kombination av alla tre. Enda problemet är att hitta lämpliga kandidater till punkt ett. Jag menar. Ärligt talat. Hur intressanta är killar egentligen?


Östansjö 2009

Okej, jag kan ärligt erkänna att jag inte hade jättehöga förväntningar på resan till Östansjö i Lapplands inland (väl? eller?) eftersom jag inte är nåt jättestort fan av sommarstugeliv, mygg eller att dela rum med andra. Jag kände fyra av de nio andra personer som skulle med och eftersom alla andra känner varandra rätt väl insåg jag att det fanns en viss risk för internskämtande där jag inte var en av internerna. What the f-k, jag ville i vilket fall som helst umgås med de jag trots allt kände.

Med det berömda och något klyschiga facit i hand erkänner jag lika ärligt att jag lätt skulle ha kunnat stanna där upp ett par veckor till. Så vad BLEV facit kanske någon mot förmodan undrar (och undrar någon det skulle jag vilja tipsa om att skaffa sig ett liv? Kanske?). Here goes nothing:

*Nästa år kommer alla att vara oskulder. Utom Tor och Sassa, de beviljades dispens.

*En av världshistoriens kanske sämsta filmer heter The Musketeer Och jag är helt oförmögen att lämna en filmsoffa utan att ha sett slutet på en film, hur dålig den än är. Så ja. Jag vet hur The Musketeer slutar även om jag sov en stund i mitten.

*En av världshistoriens bästa filmer (som ännu inte är inspelad, men jaja) heter Dead Girls Don't Say No (eller nåt i den stilen, jag är så jävla dålig på namn) och innehar följande karaktärer:

Fraj
- The Dead Girl
Fraj dog tyvärr redan förra året, så trots att hon under helgen uppvisade enastående skådespelartalanger (glada tillrop före morgonkaffet var nog mest imponerande) syns hon mest flyta i vattnet. Men hennes vackra röda hår kommer i alla fall till sin rätt?

Sassa - The Baywatch Babe
Själv tycker jag att folk blir roligare när de är gifta (baserat på rätt få empiriska exempel, men va fan) men i en äkta splatterfilm är det ju tyvärr så att det gifta älskande paret på stranden måste dö först. Men Sassa skulle i alla fall få både lite action och en möjlighet att visa behagen så...

Tor - The Sex on the Beach Babe
Eftersom Tor var dum nog att lämna Sassa på stranden så att Östansjödräparen fick tag på henne måste han förstås straffas... Hum... Jag minns dock inte hur det gick till? Kanske för att kvällen då det här planerades innehöll större delen av mitt ölförråd som jag tänkt använda under hela helgen? Jaja.

Skåne - The Southern Style Guy
Skåne ska på egen begäran dödas av en utombordsmotor. Alla har vi våra böjelser och jag ska verkligen inte kasta sten i glashus.

Pia - The Stockholm Slut
Själv tyckte jag att jag kunde ha fått varit slampan så att jag i alla fall fått NÅN scen med lite action men Pia ska alltid få allt roligt... Hon får säkert snygga kläder också. Men JAG är inte missunnsam inte.

Allergo och Sandra - The Young Lesbian Badtunnelovers
Vilken film är komplett utan lite girl-on-girl-action? Inte våran i alla fall. Jag missade tyvärr genrepet som påstods ha inträffat i badtunnan, klantigt. Brudarna ska givetvis råka ut för en olycka när de försöker fly med bilen genom Östansjös djupa skogar. Och självklart har de aldrig mer än bikin på sig. Kanske mindre.

Jessika - The Christian Jätteboring Loser
Jamen vem önskar sig inte rollen som den kristna bruden som springer runt och försöker få alla att inse faran? Eftersom beslutet att casta just mig här var rörande enhälligt kanske jag ska sluta tro att jag är ens det minsta cool? Nä? Jag får i alla fall leva länge nog för att vara med om att döda mördaren, nämligen...

Stenmark - The Not So Innocent Guide
Ingen skulle väl kunna misstänka den ordentlige nykteristen som år efter år kör upp sina vänner till en enslig stuga i vildmarken som bara han hittar till? Och som går runt med en kniv i bältet?

Hampa - The Good Guy Turned Bad
Efter att ha saved the day och dödat Östansjö-dräparen Stenmark drabbas Hampa av samma sak som grizzlybjörnar som en gång fått smak på människoblod: total jävla galenskap. Så av bara farten slicar han även den stackars kristna flickan (ja mig. DETTA är alltså all action jag får).

Fast jag tror ändå att den stackars kristna flickan tar fram sina numchakas och vinner fighten skrikandes "Death my whore bitch lover!" Och jag brukar ha rätt ganska ofta.

*Om man är med i en kassasuccé som Dead Girls... givetvis kommer att bli påstås man kunna få VÄLJA fritt bland alla andra kändisar? Varför har ingen sagt detta tidigare? Jag har liksom blivit LÄRARE istället?!

*Man KAN dela med sig av den man ska ligga med men inte av den man ska gifta sig med. Således är Jonathan Rhys Meyers min. Och jag och Allergo delar lite på Chad Michael Murray på sidan om, men då vill jag ha lite Scarlett också?

*En badtunna är jättebra så länge fulla pojkar inte ska försöka klättra upp ur den. Då kan man få se mer än man önskade sig. Å andra sidan kan man få se MINDRE än vad man önskade sig också, men det är en helt annan historia.

*Det är inte så bra att vara bakfull, lite sentimental och trött när man passerar 1. sin förra hemstad som man inte sett på ganska många år 2. sin morfars hemby 3. stället där man kraschade en BMW och 4. den något för höga Höga Kusten-bron. Instabilt. Det är dock bra att i det läget ha en kudde med sig som man krama.

*Det kommer att bli väldigt roligt att ha Tor och Sassa i Gävle snart, Tor kan nämligen göra en utmärkt imitation av Hugh Grants pinsamma "Hello" ur Love Actually och Sassa vet precis när man behöver en kram i en ICA-affär.

*Huvuddans i framsätet eller hamsterdans i mittensätet är kanske det roligaste man kan se när man sitter i baksätet. Det är nästan lika intressant som att få samma låt sjungen för sig i två olika tonarter. På samma gång. En i varje öra.

Men men men, för att fortsätta med klyschorna så måste ju allt bra ta slut någon gång, så nu är jag tillbaka i Gävle med ett antal myggbett som sällskap och en jämförelsevis sorgligt utrustad frys (inga kanelbullar?!). Dessutom måste jag koka kaffe själv. Kommer att ta ett tag att komma på varför mitt liv är så bra, men ja e int oroli. Jag är ju så jävla special.


Roooooad trippin'

Ja herregud i vilken ände ska man börja? Vi började i alla fall i Gävle en tidig måndag morgon för ganska precis en vecka sen, jag och min trogna vapendragerska Anna. En vecka senare, söndag kväll som det trots allt är, har vi sett en hel MASSA saker vi aldrig sett förut. Hehe.

Vi har lärt oss:
*att skåningar inte nödvändigtvis är gästvänliga. Eller service minded. Ganska långt ifrån ibland faktiskt. Man skulle till och med kunna sträcka sig till att vissa av dem är rent otrevliga. Hmpf.

*att Anna tycker om hav. Vilket bevisades varje gång ett litet vattendrag dök upp utanför bilrutan (märkligt nog nästan alltid utanför MIN bilruta så att Anna måste vrida MYCKET på huvudet för att se. Jessika är lite åkrädd. Jessika hjälpte till att bromsa då.)

* att en bra GPS inte bara talar om vart man ska köra utan också kommer med spydiga kommentarer, shakar ass så att övriga medtrafikanter antagligen överväger att ringa trafikpolisen, med jämna mellanrum kräver att få kissa samt ser till så att förarens blodsocker ligger på acceptabla nivåer.

*att zebror kan klibba. I alla fall om de sitter på insidan av tröjor. Och GISSA om ett bevingat citat skapades i samband med detta.

*att Jessika och Anna hade varit på hemskt få ställen i Skåne före den här resan. Och att just detta faktum absolut bör basuneras ut så fort man kommer på det.

*att man inte ska öppna munnen för att skratta när man har mat i den. Detta kom jag i ärlighetens namn på först när vi återvänt till Gävle, men det kändes ändå som en lärdom värd att dela med sig av.

*att man inte kan festa i Simrishamn. Däremot kan man ligga en hel dag på en innergård på sin semester utan att skämmas ett enda dugg.

*att det är jävligt dumt att inte se till att turister har nånstans att kissa. JÄVLIGT dumt.

Vi har haft så sjuuuuukt roligt att jag på fullaste allvar har träningsvärk i skrattmusklerna så éftersom jag vet att Anna läser detta tänker jag bete mig som värsta fjortisen nu:  

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACK MY LOVE!

Och...

... sammanfattning av en road trip till Hällsjö!

Det är väldigt väldigt bra att åka på semester med nån som har samma smärtgränser som en själv. Som FÖRSTÅR att när blodsockret börjar sjunka är det inte läge att klaga på personen i frågas körning. Som VET att det aldrig är för tidigt att ta en kisspaus. Som HÅLLER MED om att man i bilen visst kan äta varannan timme och däremellan käka nötter utan att det på nåt vis innebär att man inte vill äta direkt när man kommer fram.

På fem dagar har vi hunnit med lunch och fika i Härnösand, tårta och Yatzy i Hällsjö, en långpromenad runt Lidbäcken och "södra" Hällsjö, bastu, bassängbad och Irish Coffee på en onsdagskväll, en halvdag i Sollefteå, en spelkväll hos Viklunds, en rundvandring på Hemsö fästning, en fika hos en riktig babe på Hemsön, ett mindre utbrott på Coop Forums parkering i Härnösand, en kväll i Gånsvik med promenad till Notsand, en morgonfika i Härnösand och en hel del mil i GEX:en (aka shoppingbilen). Sovit som små grisar har vi också gjort, måste ha varit den hälsosamma Norrlandsluften...

Godast var antingen Linas brownies, Annas kladdkaka, Therese chokladtårta eller mammas jordgubbar med grädde... Nej, jag röstar på allihop.

Mest panikartad vad insikten om att vi glömt p-brickan i centrala Sollefteå trots att vi pratat om den när vi svängde in på parkeringen. Tur att de inte kollar så ofta.

Skojigt var det att Tor och Sassa kom på besök, att lite Hällsjöungdomar dök upp i bastun, att det var så många guider jag kände igen på fästningen, att mammas bassäng såg ut som ett missbildat ägg, att golvet i sovrummet var snorhalt med påföljden att både jag och ressällskapet fick tillfälle att visa hur viga vi (inte) är samt att pappa pussgurka hann hem för att spela Yatzy med oss på fredag morgon.

Puh. Nu måste jag vila lite inför dansen i Torsåker ikväll...

Nilssonska eskapader

Sammanfattning av en helg med familjen (utom pappa som dock skickade ett sms med punkter mellan varje ord, så han kändes närvarande i anden i alla fall):

Mest hysteriska skrattanfall
- när Emma vrålade "ALALALALA" med rullad tunga (blir väldigt kul ljud då) och kastade sig runt halsen på mig och jag insåg vilken GULDGRUVA den ungen är när det gäller att komma på raggningsmetoder. Jag såg framför mig hur jag (och eventuellt någon av mina vänner, den som vill får känna sig träffad) ställer mig framför snyggaste killen på stället, tjuter "ALALALA" med rullad tunga och kastar mig runt halsen på honom. En hit? You bet!

Bästa repliker 
- "NIG!"(jag skulle säga NEJ! men det blev lite fel)
- "luktar du på Gunnar?" (jag vet faktiskt inte vad Jenny SKULLE säga egentligen?)
                         

Konstigaste stället att sova på
- på köksgolvet, på soffkuddar. Men om man säger så här: alternativet var mycket mindre lockande. När Therese satte armbågen i sidan på mig, då jag lugnt låg och lyssnade på hennes och mors snarkningar i kör ,och fnös "vad GÖR du?" och jag helst inte ville försöka förklara att det var HON som armbågat MIG och att hon låg i MIN säng medan jag nästan INTE gjorde det så bestämde jag att det i alla fall skulle vara närmare till kaffet på morgonen om  jag la mig på köksmattan istället. Hittade som sagt lite soffkuddar på vägen dessutom.

Mesta blondinögonblicket
- när amatörcamparna Jenny och Jessika inser att de lyckats bli INLÅSTA på campingen. Det är ju jättebra om man som Jenny, barnen och husvagnen faktiskt ska VARA på campingen den natten, mindre bra om man som Jessika och bilen helst INTE vill vara det. Vi berättar inte hur det slutade eftersom det var ett ÄNNU värre blondinögonblick.

Mesta nederbörd
Fråga mamma och Therese.

Längsta promenaden
Jag missbedömde både tid och avstånd lite. En aning. Itsingen bitsingen. Jag skulle möta Jenny på vägen ut till Bönan, så jag tog en liten kvällspromenad. På drygt en mil. Planen var ett par kilometer, men eftersom jag envisades med att gå FEL hela tiden blev det inte riktigt så. Men trots att jag samma dag hade promenerat till och från Sätra med Tor och runt i Bollan med Martin så att jag hade skavsåren från helvetet redan så knatade jag på med gott humör. Hann nästan ut till Engeltofta innan en välbekant husvagn dök upp... Jag var helt utsvulten av all frisk luft och hurtighet så jag slängde i mig en näve lakritskonfekt och par Ballerinakex vilket förstås resulterade i en duktig sockerchock som gjorde att jag av bara farten städade skräp i Jennys bil samt försökte övertala Stina om att det faktiskt VAR havet och inte Ånäset hon såg. Hon började grina. Bra mosterögonblick.

Mest underhållande för omgivningen
Även om historien under rubriken "Mesta blondinögonblicket" lätt skulle platsa här också finns det ju andra fina stunder att berätta om också. Till exempel när undertecknad på Jungle City (lekland för barn för er som inte är så insatta) skulle hjälpa Emma lite i en... eum.. klätterställning? Jag fastnade med foten mellan såna där rullar som är jättebra om man är storlek... pja... femåring? Men som är mindre bra om man har skostorlek mindre båt (det KÄNDES så!) och därför fastnar mellan rullarna utan en sportslig att ta sig loss, samtidigt som resten av kroppen fortsätter framåt på andra rullar. Inget "Tubostar-moment" direkt, men just DÅ kändes det inte långt ifrån.

Roligast för oss som var med
Allt.


Det finns fler trevliga dagar också...

Som tisdag, onsdag och kanske torsdag? Och definitivt fredag, lördag och söndag. På tisdag gjorde jag säkert nåt väldigt nyttigt och bra på dan som jag nu inte längre minns. Men kvällen minns jag eftersom det då blev premiärdopp i/på/vid Bönan! Otroligt äcklig botten men varmt och gosigt i vattnet... Ja just det! På dan sorterade jag kläder och skor som ska säljas/skänkas bort. Det var... varmt... och tråkigt... Men som jag misstänkte väldigt nyttigt.


Onsdag hade jag och Angel A bestämt oss för att leka semester och lägga oss på Rullsand hela dan. Tidigt drog vi iväg också, som de solgudinnor vi är ville vi ju inte missa en sekund (ja, en ANING ironi där, men vi åkte faktiskt tidigt).Vi var mycket väl utrustade må jag säga, jag hade parasoll, två STORA handdukar och en bra bok. Anna hade kanelgrifflar (nej, inte gifflar, det här var definitivt med ett r!) och en rolig bok som talade om hur man fick det man ville ha. För första gången i mitt liv lyckades jag komma ihåg att man ska ha solkrämen i kylväskan. Kände mig ruggigt vuxen...

Men lagom till lunch hände något märkligt: solen gick I MOLN? Eh, vad hette det? Jag minns knappt hur moln ser ut? Och så började det ÅSKA? Nån hade planerat dåligt (inte vi givetvis), men eftersom vi är så vansinnigt flexibla och lätta att ha å göra med så åkte vi in till stan och fikade på eftermiddan istället för att ligga kvar när regnet drog in. Dessutom tog vi en lång varm promenad lite senare på kvällen som avslutades med en öl (cider?) på min balkong. Ah... Jag säger det igen: life is goooood...

Jag har också tillbringat en del tid senaste dagarna med att planera min och Anna G:s Skåneresa! Räkna med att få höra mer om den sen mina vänner, voj voj... :D Juli blir minst sagt en späckad månad, jag hinner knappt vara hemma i Gävle nånting, men jag klagar ICKE över detta, det ska bli sjukt skönt att komma bort från allt och bara semestra... Nu skulle man ju kunna hävda att jag inte precis haft det jobbigt de två senaste veckorna heller och det har man helt rätt i. Life is... ja ni fattar.

SATAN vilket starkt kaffe jag har gjort! Härligt när det bränner på tungan, inte för att det är varmt utan för att det är... starkt?


RSS 2.0