Så var det måndag...

Nu blev det en sån där skojig liten helg igen! Den började ärligt talat inte så bra eftersom jag till min stora förskräckelse upptäckte att det bodde ett litet DJUR bland kläderna i lådan under sängen. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT!!! Så jag var tvungen att leta reda på tips på internet om hur man blir av med sådana (vadå, det kunde ju ha funnits FLER!?) och toksanerade sedan lägenheten. Brr. Om de överlevde det där förtjänar de nästan att leva. Nästan. Men inte riktigt.

En elev frågade mig idag: "men Jessika, när får vi komma hem till DIG och fika?"(apropå student och lite annat). Hm. Pja, vem vill inte ha hem en klass på 30 pers till sin nya lägenhet? Jag räckte inte upp handen här. Klart ungarna ska få fika. :D

En mycket... intressant helg i övrigt. D och jag skulle ta det jättelugnt. Bara äta lite middag, käka lite godis och gå ut och dansa lite. Vi åt lite middag, käkade lite godis och sen... vet jag inte riktigt vad som hände? Var kom alla öl ifrån? Och dansade vi verkligen nåt? Alls? Vad hade gröna gurkor med saken att göra? Och varför behövdes det så mycket kaffe på söndan för att överhuvudtaget bli människa igen? Och VARFÖR ställer jag en massa frågor utan att ge några svar? För att det är irriterande? Eller?


Imorrn är det mer nationella prov, jag ÄLSKAR verkligen tanken att drygt 50 av mina elever imorgon ska sitta i 100 minuter och skriva texter som yours truly ska rätta. Noggrant.

Showmöte har vi hunnit med idag också, så nu är datumet i princip spikat: 26/9 måste ALLA jag känner och tycker om rensa sina almanackor och infinna sig på än så länge hemlig plats (i Gävle dock, så mycket kan jag avslöja). Då är det premiär. Känn spänningen. Känn förväntan. Det blir ännu bättre.


Surreal

Surrealistiskt... var ordet...

Idag tänkte jag att det var en bra idé att kliva upp en halvtimme senare eftersom jag har börjat få så mycket tid över på mornarna. Det var det inte. Jag vet inte HUR det gick till, men efter att ha försökt multi-taska (alltså borsta tänderna samtidigt som man plattar håret samtidigt som man gör lunchlåda) med katastrofala resultat hann jag faktiskt NÄSTAN i tid till jobbet. Hann till och med plocka på mig en kaffe innan det var dags att vakta nationella prov i 85 minuter. Det låter inte så länge, jag vet, men fatta att inte ha NÅNTING att göra utom att titta på elever i ÅTTIOFEM MINUTER. Nog för att de är fina, men efter ungefär tio minuter insåg jag att jag var rätt kissnödig. Men va fan. Bara det händer nåt.

På vägen till provet stöp jag i trappan, vilket jag BORDE ha sett som det tecken det var. Därefter var jag nämligen en vandrande olycka resten av dan... Helt katastrofal föreläsning på eftermiddan (om bland annat surrealismen) och låten "Yyyylle, yyyylle, ylle på er yllebarn" på hjärnan i över en timme efter att jag varit en sväng i tvättstugan är bara några exempel... På plussidan sätter jag att jag idag haft en personlig tränare! Haha, det var visst bara jag som ville ha gruppass och Sandra var snäll nog att köra ett bara med mig... PT alltså, det skulle jag kunna vänja mig vid.

Nu sitter jag i en nydammsugen lägenhet med ett glas vin (som nog blir två till slut) och tre chokladpraliner (fast det är ärligt talat bara en kvar), det borde nog också hamna på plussidan. Vi får se.


Det gäller att hålla koll på detaljerna...

Idag var jag och Annika på IKEA. Mycket fin affär. Mycket som ville följa med mig hem. Mycket smarta och utrymmessparande garderober. Mycket man tyvärr inte kunde smuggla med sig i väskan. På vägen hem kom vi på den briljanta idén att köra en väg vi normalt inte brukar ta (genom Villastan) för att titta på lite fina hus. Vi missade den LILLA detaljen att det visst var match ikväll? Och att vägen vi tog går precis förbi Strömvallen och därför alltid stängs av för genomfart när det är match... Smidigt.

Nya springskorna fick komma ut och röra på sig ikväll också, helt fantastisk kväll att vara ute! Nu börjar det kännas som riktig vår, kanske dags att fylla kroppen med en massa vårkänslor?! Eller just det ja... Jag är lärare... Det är nu alla kollegor (ja okej då, jag också...) börjar få vansinnesutbrott för minsta lilla, eleverna somnar innan man ens har börjat prata, nationella prov-säsongen tar ordentlig fart (med start imorgon, woho!) och kaffemaskinen långsamt men säkert går mot sin undergång... Härliga tider!

För första gången på mycket länge har jag ingen besvärande besatthet att hantera. Känns lite tomt. Så vad fylla huvudet med nu? Kanske... sånt där man hade koll på när man var yngre: alla födelsedatum för medlemmarna i Take That, alla texter till alla låtar Boppers nånsin gjort, samtliga repliker i Den Lilla Sjöjungfrun, multiplikationstabellen? Ja. Där har jag nåt att jobba på.

I can really shake 'em down

Ser ut som om jag varit i slagsmål, men det HAR jag inte. Jag lovar. Behöver bara lite mer smink än normalt för att se, ja normal ut.  Att ena handens knogar råkar vara lite uppskrapade gör ju inte direkt att mina ursäkter låter mer trovärdiga, menmen... Jag funderade på att använda det för att skrämma upp eleverna lite, typ "Ja, här ser ni hur det kan gå om man dricker sprit ungdomar!" men jag skulle aldrig kunna hålla masken... :P

Idag var jag tvungen att ge upp och använda mina sista slantar på ett par nya joggingskor. Gissa om de invigdes med pompa och ståt i Bollan! Ja... eller... det var faktiskt rätt jobbigt ändå...

Det ska bli pingis på gymmet! Haha, jag har inte spelat sen jag var... 15 kanske? På den tiden var alla ledare från andra klubbar mycket imponerade av vår lagmoral och kämpaanda. De frågade på fullaste allvar våra ledare (alltså våra föräldrar, i Kyrkdal tog vi det som fanns. Och var gratis) vad de hade gjort för att fostra sådana bra förlorare... Aldrig några sura miner i KIK. Hrm. Den enkla förklaringen var helt enkelt att vi var jävligt vältränade när det gällde att förlora...

På tal om fetischismer är ljudet av bordtennisbollar mot bordet  för övrigt helt oslagbart.

I elevernas läsmaterial inför nationella provet i engelska står det på fullaste allvar att män när de ingår äktenskap med en kvinna börjar HJÄLPA TILL mindre hemma. Jag måste ju vara hemskt radikal om jag tycker att man inte kan "hjälpa till" i sitt eget hem, lika lite som man kan "sitta barnvakt" åt sina egna barn. "Min tjej är jättesnäll, hon hjälper till jättemycket hemma". Jomen Sverige är ju ett fint jämställt land.

Fetischismer?

"Fetischism - i överförd bemärkelse används begreppet inom sexologin för sexuell upphetsning inför föremål, som normalt inte uppfattas som sexuellt upphetsande." Haha, man kanske ska börja tänka på hur man använder ord ändå? :P

Igår kväll var en kul kväll, även om den på många sätt var.... lite udda? Jag bestämde mig för att stanna hemma, spara pengar och titta på film. Istället hamnade jag i mycket trevligt sällskap (inte bara mitt eget alltså. Även om det är mycket trevligt också.) drack öl, gick på Helt Enkelt , stal shotsglas, åkte gratistaxi och avslutade det hela med att mycket osnyggt snubbla omkull (som tur var hemma i min egen lägenhet utan publik, men ändock!).

Och jag skulle nog ändå kalla min märkliga besatthet av just shotsglas för en fetischism. Som endast infinner sig när jag inmundigat alkohol, annars tycker jag att hela idén är både barnslig och onödig... Tror det började i H-sand, som alla andra dåliga vanor... ;)

Jag skulle lätt kunna stå ut med två söndagar istället för en söndag och en måndag i veckan? Jag hinner inte riktigt njuta klart innan det är dags att börja jobba igen...


Mina vader tycker fortfarande att det var en JÄTTEDUM idé att först gå på gruppass på fredag med fokus på just vaderna och sedan jogga igår i dåliga skor (för mina joggingskor är ju fortfarande i Hällsjö och där är inte jag) på hårt underlag. Trapporna på jobbet imorrn kommer att bli en riktigt höjdare! Bra att man har nåt att se fram emot, annars brukar ju måndagar kunna bli lite... hm... meningslösa?

Och som avslutning på detta hopplock av idéer: mitt nya projekt är att lära mig hela texten till Ella Elle L'a. På franska. Förstås. Och nej, jag kan inte franska.


Dagens visdomsord...

... är definitivt dessa: om du har tänkt tvätta av en ansiktsmask inom en överskådlig framtid är det en dålig idé att måla naglarna först. Bara så du vet.

Klockan är två och jag har redan hunnit med en runda i Bollan (Bolognern för dig som inte är Gävlebo) i rask takt! Det var... tungt... Jag kom på efter några meter att jag nog har ganska ordentlig träningsvärk efter gårdagens gruppass. Vaderna var först lite förundrade "Hon kan inte mena allvar?" sedan sa de "Eh... nä? Det kan du FETglömma" varpå jag var tvungen att ändra springstil (och eftersom jag inte hade nån till att börja med blev det till en rätt svår utmaning...) och tappade förmågan att konversera. Ingen större förlust för sällskapet kanske, men det gör att man märker mycket fortare hur trött man är... :P

Igår fick jag till en fyratimmars after work med mycket trevligt sällskap! Trots att vi båda var tröttare än tröttast (och hon kanske till och med tröttare ändå) blev vi kvar på Bishop's i fyra timmar och pratade om sånt vi aldrig får tid till när vi springer förbi varandra i Vasas korridorer. Lärare är, tro det eller ej, ett både intressant och underhållande släkte... ;)

Idag tänkte jag gå och handla en hel massa frukt (ingen bra idé på en lördag eftersom de får fruktleveranser i början av veckan, men what the... jag har slut...) och sedan rätta uppsatser. Fy fan. De (eleverna) har dessutom fullständigt massakerat en av mina favoritfilmer (Walk the line) i sina så kallade analyser så det är inte direkt kul läsning. Har sparat de bästa till sist dock (ja, precis så elak kan man vara som lärare, man VET vilka som lägger ner tid och ansträngning på sina texter, så de lägger man sist i högen för att ha något att se fram emot).

Kvällen? Vi får se... :D

Bra start på dagen?

Jag brukar väldigt väldigt sällan tycka att saker och ting är pinsamma (kanske för att jag i så fall skulle få tillbringa så mycket tid med att skämmas?) men i morse var det fan nära. För en gångs skull tyckte jag att jag verkligen var värd en sovmorgon, så jag snoozade på till åtta innan jag masade mig upp, drog på närmaste morgonrock och gick och blötte håret. Det stod typ rakt upp med intressanta virvlar över ena ögat, så jag insåg att jag inte skulle få nån matro förrän jag tagit hand om det. Blåste det lite på måfå med resultatet att virvlarna UPPTILL försvann, men resten av håret såg ut som... att elluttagen skulle få sig en match. Rätt nöjd med läget ändå, hasade i för stora tofflor och fixade frukost och slog mig ner framför morgon-tv för en lugn och skön frukost. Då hör jag en bildörr smälla utanför fönstret. Fråga mig inte HUR men jag bara VISSTE att det var skåpluckemänniskorna... Så jag rusade upp till fönstret, mycket riktigt, där stod en skåpbil med deras namn på. Jag insåg givetvis att jag måste jobba snabbt, så jag slängde av mig morgonrocken och slet på mig första bästa utstyrsel. Håll i er nu. Det blev RÖDA leggings med nån slags klänningsvariant utanpå som jag PRECIS hann dra på mig innan det ringde på dörren. Jag hade helt glömt håret, men jag kom rätt snabbt ihåg det när jag öppnade dörren och såg reaktionen hos killen på andra sidan. Samtidigt passade klänningen på att glida iväg så att halva BH:n syntes och så insåg jag förstås att jag satt fast klänningen i leggingsen (ja hur fan stavar man det då?!) också... Och jajemen, klart att killen som försökte låta bli att skratta åt min fantastiska uppenbarelse var jättesöt. SUCK.

So far so good liksom. Men jag hämtade mig så pass att jag lyckades ta mig till jobbet i någorlunda presentabelt skick i tid till dagens första lektion. Fem minuter innan lektionen började såg jag till min fasa att jag inte hade en enda sekund av lektionen planerad! WHAT?! Mycket märkligt, men jag hann inte stanna upp och fundera över orsaken till detta fatala misstag, utan rusade ner till lektionssalen för att i alla fall hinna starta datorn och visa nåt käckt klipp medan jag försökte komma på en nödlösning. När jag med andan i halsen nådde dörren var det något som inte riktigt kändes rätt... Tog några sekunder innan jag insåg att det inte fanns några elever utanför? Hm. Tog ganska många sekunder till innan jag insåg varför. De informerade mig för flera veckor sedan att de inte skulle vara i skolan idag utan på nån... klassresa... typ... Hrm. My mistake.

Efter jobbet: showmöte (håll kalendrarna fria i slutet av september kära vänner, då smäller det som faaaan! :D). Efter showmöte: hem och fika. Efter fika: sova?


Run Forrest run!

Idag lyssnade jag först oavbrutet i två och halv timme (Speaking tests i Eng B, kul att det är SAMMA JÄVLA ÄMNE som ska diskuteras utifrån SAMMA JÄVLA FRÅGOR i ALLA JÄVLA GRUPPER), sen åt jag (inte oavbrutet lika länge som lyssnandet, men det var rätt intensivt ett tag när jag väl insåg hur hungrig jag var), sen pratade jag oavbrutet i över en timme (betygsdiskussioner som mest blev informationer eftersom jag hade sådana fantastiska motiveringar till mina bedömningar), sen vaktade jag prov en timme (roligast var att Annikas skor lät rätt mycket när hon lekte polis och spatserade runt i salen vilket förtog lite av poängen eftersom det är bra att smyga sig på fuskarna... ;) ) och var jättetörstig eftersom jag hade pratat så länge (och när vi var klara hade de stängt av vattnet. För det händer ju jätteofta), sen råkade vi visst gå på stan? Och käka på Waynes? Mycket märkligt. Sen ut och jogga med två tappra själar (en inte helt rättvis tillställning eftersom koffeinkoncentrationen i mitt blod var... hm... på en icke hälsosam nivå?) och sist lugn hemmakväll! Och jajemen, svensklärare får skriva "sen" hur många gånger som helst i samma stycke fast de alltid markerar onödiga och störande repetitioner i elevtexter. Ha! Ät den!

Mina skoooooor är i Hällsjöööööö. Oerhört irriterande.

Jag har också lyckats bli utskälld idag för något som i allra högsta grad var någon annans fel. Och nu försöker jag inte ens skylla ifrån mig, det VAR verkligen inte mitt fel. Men gubb*** lät mig inte förklara det utan stormade dramatiskt iväg när HAN fått framföra SIN oerhört viktiga åsikt. Oerhört omoget och OERHÖRT respektlöst!!! Alla ord med versaler ska skrikas när detta läses högt (ja för det är klart att detta kommer att användas till recitationer?!).

Lärardag i kaffets tecken

Oj vilken skojig liten dag! Jag hade stora problem med insomningen igår kväll (ett vanligt problem efter lov när man ställt om dygnsrytmen till normalläge. Det vi gör när vi jobbar äro icke i närheten av normalt - det är okristligt att kliva upp 06.00.) men av någon anledning kom jag up and away betydligt tidigare än jag hade tänkt mig ändå. Var på skolan 40 minuter innan föreläsningen skulle börja, så jag hann dricka en kopp kaffe i lugn och ro och snacka lite skit. Intressant föreläsning på det (det var lärardag, alltså LYSSNADE jag på föreläsningen, jag höll den inte. Därav det intressanta) och så rast med GRATIS KAFFE! Woho! Och kanelbulle! Jag blev så till mig att jag glömde att jag egentligen skulle vara någon annanstans, men Denise kom som tur var och förmyndade lite så att jag omfördelade mina gracer.

Efter fikat, dags för grupparbete! Flera timmars spånande, diskuterande, argumenterande, filosoferande och skrattande väckte liv i hjärnceller jag trodde var döda för längesen. Ämnet var jämställdhet, och det var verkligen på tiden att skaka fram det jag egentligen tycker som jag någonstans i anpassningen till läraryrket litegrann tappat bort. Högst underhållande men också oerhört frustrerande. I like it.

Tiden flög och så var det lunch med påföljande glass på Donken (som utlovat!) och en mysig stund i solen med mina äcklingar. Mer diskussioner och sen var det GRATIS KAFFE! IGEN! Efter det blev alla färger plötsligt mycket skarpare och jag bestämde mig illvasst för att springa till gymmet så fort cykeln landat utanför huset. Tror inte det hjälpte dock, om det var svårt att somna igår kommer det att bli stört omöjligt ikväll. Hehe.

Ja och i söndags var det dans som jag inte har berättat om här! It was the shit. 'Nuf said. Thanks D!

Kaffe och öl botar alla åkommor

Tänk att det var ÖL som behövdes för att tillfrisknandet skulle ta fart? Jag var högst tveksam till utgång igår kväll eftersom förmiddagens promenad på stan resulterade i yrsel och ännu mindre aptit... Men man  måste ju göra ett ärligt försök, så jag tryckte i mig lite sallad med fetaost (det enda jag kunde komma på som var ätbart), fick skjuts av D hem till henne för sminkning och lugnt förfestande och öppnade första ölen. En Bishop's. Sen mådde jag bra? Mycket märkligt... :P LITE segt var det, märks att blodsockret inte når några större höjder om man låter bli att äta några dar, men jag hängde med hyfsat ända tills vi dansat några schlagerlåtar på Heartan. Då tog det TVÄRstopp. När jag dumstirrat på folk i en kvart gick jag utan större ceremonier hem. Klockan midnatt. Kändes lite udda att gå uppför söderbacken när alla andra gick åt andra hållet. Och dumt på en så snygg sminkning att inte köra en all-nighter, men det fanns inga växlar kvar överhuvudtaget! Hem, åt lite macka (och kanske en bit kaka) och stöp i säng. Sov som en liten gris (gnu?) till 11 i förmiddags (kan ha gått upp och druckit lite vatten vid åtta, men jag är inte helt säker på om jag faktiskt gjorde det eller bara drömde att jag gjorde det) och mår nu som en prinsessa!

Dagen har tillbringats med uppsatser på balkongen, med D på uteservering på stan och på ICA, med brödbak hemma hos mig själv och ska avslutas med dans till Shake på Estraden! Jippie!!! :D

Dagens positiva slutsats: det känns inte alls lika tungt att börja jobba igen när man inser att det snart är dags att spendera fikarasterna med att hämta glass på Donken...

Lära av sina misstag...

... är inte min starka sida! Har återigen tittat på en alldeles för gullig romantisk film, skrattat så att jag nästan kissat på mig (apropå gårdagens ämne) och avslutat med att grina ögonen ur mig. Visserligen kan jag se fördelarna med att göra detta när man inte har filmsällskap, men det känns en aaaanning... jag vet inte... Bridget Jones? Men filmen var "The Holiday" för att inte skapa nån förvirring här.

Jag vill showplanera och koreografera ALLT nu på en gång!!! Blir ju helt knäpp av att för andra gången på kort tid vara hänvisad till att sitta i soffan och rulla tummarna... Eller okej, jag har tvättat några maskiner (kläder alltså, jag har inte tvättat de faktiska maskinerna), städat lite skåp och sorterat lite i förrådet, men mer än så kan man inte göra med endast en proteindrink och några skorpor i magen. Inte om man som jag är vad man borde kalla matberoende (krånglig mening) och blir lite håglös, grinig, less och allmänt eremitig (jajemen, det är ett ord. Som jag just hittade på.) när man inte äter tillräckligt. Det är sjuuuuukt tråkigt att sortera papper, men så råkade jag hitta lite gamla noter, därav fokusförflyttningen till showen plötsligt... :D

Imorrn tänker jag vara frisk nog för att promenera lite på stan, baka lite bröd, och återigen tvätta lite. Ojoj, visst låter det spännande?! Jag måste klättra rätt många steg på "vem-har-coolast-liv"-skalan med det, right?

Saker jag är rädd för

Okej, jag mår kanske inte heeeelt bra än, så jag roar mig med att komma på saker man (läs: jag) blir så rädd för att man skulle kunna kissa på sig. Men det gör man förstås inte, vibrationsträning tränar ALLA viktiga muskler. ;)

1. När man tittat på klipp på Youtube med låg volym (som gjort att man dragit på ordentligt med kräm i sina små datorhögtalare) och sedan slår igång en redig countrydänga. Jesus. Det här funkar också med en rejäl stereo, kommer ihåg en gång när jag nästan fick hjärtslag i Härnösand, hade hunnit några meter från mastodontmaskinen när den drog igång nån rocklåt på HÖGSTA volym. Det bara small i huvudet.

2. När man nästan somnat på X-tåget (som av nån anledning ALLTID måste släppa förbi X2000 vid tågmöte) som stannat till så att man riktigt dåsar till och så WHAAAAOM!!! dånar just ett X2000 förbi centimeter från ens öra. Jesus igen.
3. När kollegor smyger på en runt hörnet/rycker upp dörren man precis ska öppna.

4. När man tycker att man hör nånting gå runt i gamla flickrummet hos mor och far och reser sig på armbågen för att kolla över sängkanten vad det är (jag har en dubbelsäng för mig själv där, det är rätt långt till sängkanten för det mesta) och en katt hoppar upp rakt i ansiktet på en. Brrr.

5. När telefonen väcker en mitt i en spännande flyga kvast-dröm där man jagas av... hrm, Voldemort givetvis, inte elever inte! "Vad?! Vem?! Var är jag?!"

6. När man vinglar till i högklackat på scen och just i det ögonblicket är övertygad om att man ska ramla över scenkanten.

7. När man på väg hem upptäcker hur de båda killarna framför en plötsligt delar på sig och den ena försvinner för att sedan dyka upp igen från en sidogata strax bakom en. Och jajemen, detta har hänt. Tur att man på den tiden hade grannar som stod vid porten och rökte...

8. När det vid ett riktigt rejält åskoväder plötsligt smäller till samtidigt som alla lampor slocknar, grannens hund börjar skälla och alla billarm på parkeringen utanför går igång. DÅ vet man ju inte att det är grannens träd det har slagit ner i! Alternativt när blixten slår ner i telefonledningen utanför huset och ett eldklot hoppar ur telefonen bredvid Mattias. Vi var helt paralyserade i säkert tio sekunder innan vi insåg att vi levde.

9. När man tillbringat en halv natt med att läsa klart sista Harry Potter-boken och vaknar till av ett hand sakta sträcker sig in i rummet genom det öppna fönstret (få inga idéer nu, men hemma hos mor och far har jag en brandstege utanför fönstret...). Jag DOG nästan. Kul att veta att man i krissituationer varken skriker eller springer för sitt liv utan bara konstaterar "nu dör jag av chock". Det var bara en plastblomma som sakta ramlade med hjälp av en gardin som rörde sig lite i den stilla sommarbrisen (vadå, vem får inte livlig fantasi i rummet där man upplevt sina värsta mörkrädsleattacker. Och har ni läst sista HP-boken? Nä just det.) men jag har nog aldrig varit så nära en hjärtattack.

10. När en snorunge i guidegruppen glatt men hysteriskt skriker: "Kolla, en ORM!" och pekar ca två dm från guidens (läs: min) fot. Not a big fan of snakes.

Men jag erkänner villigt att INGET av detta slår hysteriattacken jag och en icke namngiven kvinnlig bekant fick i yngre år när vi sett "Jag vet vad du gjorde förra sommaren" och stod och väntade på hennes mor i hallen. Det var mörkt. Det var Hällsjö. Vi var uppskrämda. Broar (eller vad fan ni nu kallar såna anordningar söderut. Trappan?) i Norrland är inte till för att fint kliva upp på, det ska dåna rejält så att man slipper skaffa dörrklocka eller vakthund. Jag är INTE den flickiga typen som skriker gällt för minsta lilla, men då nådde rösten oktaver jag inte visste att den hade.


Nä, man kanske ska försöka sova bort det istället?


Nä. Inte frisk.

Happ, jag kanske var en aning korkad när jag deklarerade att jag skulle klara mig från magsjukan. Högmod går före fall liksom. För givetvis var den lätta obehagskänslan jag började känna i måndags morse inget annat än början på en mindre rolig dag hemma i Hällsjö. Annars har jag haft det riktigt bra, umgåtts mycket med storasyster (eftersom alla andra tillbringade helgen med att spy ikapp), spelat massor med Yatzy, tagit ett par promenader i vackra omgivningar och ätit en massa cowboy cookies. Mmm! Synd bara att jag inte kunde äta några extra innan jag åkte söderut, men det är inte riktigt vad man längtar efter när man inte fått i sig vanlig mat på ett par dar. Konstigt.

Efter en lång och i början kall buss- och tågresa har jag nu återvänt till min lägenhet där jag tänker stänga in mig ett par dar nu. Medan jag var borta har inte mindre än TRE sällskap varit här och på olika sätt tittat till mitt lilla hem. Nån har fixat fläkten, nån annan hämtat alla köksluckor (intressant effekt må jag säga! Nu syns det tyvärr vad jag har i skåpen så jag MÅSTE faktiskt städa där) och nån har besiktigat lägenheten (jag blev godkänd! Whoopi, jag har inte fått betyg på länge!). Har lyssnat på Harry Potter hela resan, snart är sista boken slut så jag lär drabbas av seriös abstinens inom kort... Ack! Vad gör man utan Stephen Fry?!

Jag vill må bra NU och äta påskgodis!!! För en sockerjunkie som mig är det här ju årets höjdpunkt!!! Kanske i och för sig är bra att jag måste hejda mig några dar till dock...


När jag skulle åka från kära Hällsjö följde mor, storasysteryster och syskonbarnen med ut för att titta på bussen (med tanke på hur Emma reagerade när långtradarna for förbi var det STORT att titta på trafik överhuvudtaget eller overheadtaken som vi säger på mitt jobb) och precis när jag klivit på vrålar Emma och Stina i kör (ja eller lite  i otakt, vi får jobba på den där kören lite) "HEJDÅÅÅÅÅ!"  Busschauffören fick sig ett gott skratt... Snacka om att man ville kliva av igen, särskilt när lilla mamma vinkade på andra sidan bussfönstret!
 


Frisk?

Äntligen hemma i Hällsjö och vad möts man av? Efter ett par timmar börjar T att må dåligt. Jaja, hon påstod att det absolut INTE var magsjuka men jag kände mig inte riktigt övertygad... Nu är mor och far sjuka också, och eftersom vi lugnt kan anta att smittan följt med J och barnen kan vi lugnt anta att eftersom jag träffade på dem ungefär ett dygn efter alla andra så ligger jag KLART i riskzonen. Hehe. Men det är ingen fara, jag tänker vara frisk! Tänk FRISK FRISK FRISK!!! Jag och J städar febrilt alla riskområden med Klorin och förbjuder alla andra att använda tärningarna till Yatzy (ja? Vad ska vi annars roa oss med när folk spyr till höger och vänster, det är bra distraktion). Och så äter vi cowboy cookies, jag är helt övertygad om att de hjälper.

Som det ser ut nu lär mina planer för resten av veckan ändras en aning... Om folk fortfarande ser ut som lik imorrn och jag mår OK tänker jag lämna det sjunkande skeppet (vadå, jag har EN VECKAS påsklov och jag tänker banne mig njuta av det! :P ) och dra till H-sand över dan och kvällen. Sen vidare ner till Gävle och flera dagars underbart slöande... Ah...

FRISK FRISK FRISK FRISK FRISK! Det är jag det!


After work och långa möten

Jag älskar verkligen torsdagar och fredagar. Sovmorgon, få lektioner och tid att ta en kaffe efter lunchätandet. Fast i morse sov jag inte så länge, det är ju så horribelt ljust redan vid 5-6-tiden numera! :P

Idag har jag varit en oerhört kreativ lärare, hittat på skojiga utomhusaktiviteter för en klass och skrämt livet ur en annan med analysexempel där jag använt Harry Potter som inspiration. Lite halvtragiskt att roligaste stunden på dan var när jag fick skriva just det där analysexemplet och använda alla uppsatsknep jag nånsin lärt mig. Skadad? Moi?

Eller jag tar tillbaka det, roligaste stunden på dan var after worken med the usual suspects. De interna skämten haglade och plötsligt var det lucköppning igen! Det är alldeles för lite skvaller på vår arbetsplats, så när det väl dyker upp nåt (även om det handlar om en själv) blir man (eller i alla fall jag) som ett barn på julafton!

Imorrn är det dags att vända näsan norrut, först en snabbvisit hos min älskade Anna i H-sand och sen vidare mot Hällsjö och familjen!

Känns som om jag skulle kunna sova en vecka, men det får vänta tills jag kommer tillbaka hit på onsdag... Man kanske ska tillbringa påskhelgen i sängen? Med en godispåse och datorn? Jaaa... :D Och efter påsk måste jag nog ta en sockerfri period igen, det har gått lite överstyr sen förbudet gick ut i februari...

Blaj vilket tråkigt blogginlägg, men roligare än så här är jag inte för tillfället. Mår faktiskt ovanligt bra både fysiskt och psykiskt och författare brukar ju inte författa särskilt bra när de är lyckliga... :) Vänta tills höstterminen sätter igång igen, då lär den här bloggen slå alla möjliga konstnärliga rekord...

RSS 2.0